Την εμπλοκή του στον εμπρησμό της βάρκας στην Έμπα τα ξημερώματα της 23ης Αυγούστου, ομολόγησε ανακρινόμενος ο 23χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τον εμπρησμό. Ο 23χρονος απέδωσε την πράξη του σε προσωπικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη του σκάφους και σε προσβλητικά για τον ίδιο λόγια που είπε ο παραπονούμενος.

Ο εμπρησμός του σκάφους, ιδιοκτησίας 57χρονου, έγινε ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο σε χωράφι στην Έμπα. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ την πυρκαγιά κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν στο θαλάσσιο σκάφος εκτεταμένες ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Xειροπέδες σε 23χρονο για εμπρησμό θαλάσσιου σκάφους

Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή από μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο θαλάσσιο σκάφος είχε τεθεί κακόβουλα. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 23χρονου υπόπτου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα το ίδιο απόγευμα. Ανακρινόμενος στο πλαίσιο των εξετάσεων ο 23χρονος ομολόγησε την διάπραξη και κατόπιν τούτου παρουσιάσθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου όπου και κατηγορήθηκε για να κλητευθεί σε δίκη.