Η μεταφορά πολλών κυβικών μέτρων χώματος δίπλα από το αθλητικό κέντρο Πλατρών προκάλεσε αντιδράσεις και υπεβλήθη καταγγελία ότι δεν πρόκειται για χώμα αλλά για μπάζα, κάτι για το οποίο οι Οικολόγοι ζήτησαν εξηγήσεις. Μάλιστα υπέδειξαν πως η απόρριψη γίνεται σε περίοδο καραντίνας.
 
Ο κοινοτάρχης Πλατρών κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος με τον οποίον επικοινώνησε ο «Φ» υποστήριξε, πως ουδέν μεμπτόν υπάρχει και πως το χώμα δεν εγκαταλείφτηκε παράνομα από οποιονδήποτε αλλά μεταφέρθηκε εκεί κατόπιν αιτήματος του κοινοτικού συμβουλίου. Όπως είπε, στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργούσε ο πρώην σκυβαλότοπος της κοινότητας και στη συνέχεια διενεργήθηκε εκσκαφή προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί οι εγκαταστάσεις του αποχετευτικού συστήματος που επρόκειτο να κατασκευαστεί. Στην πορεία, ωστόσο, αποφασίστηκε αρμοδίως όπως οι εγκαταστάσεις μετακινηθούν σε άλλο σημείο, οπόταν επιτόπου έμειναν οικοδομικά σίδερα που ήταν και επικίνδυνα, οπόταν κάτι έπρεπε να γίνει για να μην μείνει εσαεί μια τρύπα επί τόπου. Ο κοινοτάρχης ανέφερε πως δεν ήταν εύκολο ενώ παράλληλα υπήρχε και κόστος στη μεταφορά χώματος και έτσι η διαδικασία προχωρούσε με αργούς ρυθμούς, αφού δεν εκτελούνταν ούτε μεγάλα έργα από τα οποία να προέκυπταν εκσκαφές και κατ’ επέκταση χώμα.
 
Πρόσφατα, είπε ο κοινοτάρχης, μία εταιρεία η οποία εκτελεί στην περιοχή ένα έργο των €30 εκατ. διενεργεί εκσκαφές και θεωρήσαμε πως είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την περίπτωση για να κλείσουμε τον χώρο με χώμα που έμεινε ανοικτός εδώ και καιρό και μάλιστα με έξοδα της εταιρείας. Ο κοινοτάρχης ανέφερε επίσης, πως ο χώρος θα τοπιοτεχνηθεί μετά την τοποθέτηση του χώματος. Εξάλλου, θα δημιουργηθεί και τοίχος αντιστήριξης ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές κατολισθήσεις των όγκων χώματος. Πάντως, υπάρχει και η άλλη άποψη περί απόρριψης μπάζων και ήδη υπεβλήθη σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα μπάζα απορρίπτονται σε δασώδη περιοχή.
 
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει ενημερώσει την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, το Τμήμα Περιβάλλοντος, τον υπουργό Γεωργίας κ. Καδή και τον Επίτροπο ορεινών περιοχών κ. Χαμπιαούρη για την κατάσταση και περιμένει να παρθούν μέτρα.