Καταγγελίες για καθεστώς τρομοκρατίας στην Τόχνη, με αποκορύφωμα απειλές κατά της ζωής του κοινοτάρχη, Παντελή Χαραλάμπους, έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, που διενεργεί εξετάσεις για εντοπισμό και σύλληψη των ενόχων.

Οι υποθέσεις που καταγγέλθηκαν πιστεύεται πως έχουν σχέση με την προσπάθεια του Κοινοτικού Συμβουλίου για είσπραξη μεγάλων ποσών από κοινοτικές φορολογίες, που κάποιοι αρνούνταν για χρόνια να πληρώσουν. Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Τόχνη την τελευταία πενταετία, με την μία να αφορά, μάλιστα, σε κακόβουλη φωτιά στο σπίτι του κοινοτάρχη. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, φαίνεται πως η κατάσταση τείνει να ξεφύγει αφού πύκνωσαν οι απειλές, ενώ το περασμένο Σάββατο άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Αυτήν την περίοδο η Αστυνομία Ζυγίου έχει στην κατοχή της δύο καταγγελίες ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λάρνακας, Σπύρος Χρυσοστόμου. Μία για την κακόβουλη ζημιά στο όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου και μία από τον κοινοτάρχη, ο οποίος μέσω επιστολής προς το Αρχηγείο Αστυνομίας, που διαβιβάστηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου, ενημέρωσε για τις απειλές κατά της ζωής του και άλλες κακόβουλες ζημιές σε κοινοτική περιουσία.

«Ο κοινοτάρχης βρίσκεται στο εξωτερικό. Τον περιμένουμε να επιστρέψει και θα τον καλέσουμε για διευκρινίσεις, αφού στην επιστολή δεν κατονομάζονται συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι δύο περιπτώσεις που έχει η Αστυνομία ενώπιόν της διερευνώνται και θα κληθούν άτομα για ανάκριση».