Τελικά από τις σαμπάνιες και τα πάρτι του lockdown θα χάσει τη θέση του ο Μπόρις Τζόνσον, από ότι δείχνουν οι ραγδαίες εξελίξεις στη βρετανική κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας δίνουν τελεσίγραφο στον ηγέτη τους: ή να φύγει αυτός ή αυτοί. Ο χορός των παραιτήσεων ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης όταν ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, και Υγείας, Σάβιντ Τζάβιντ, ανακοίνωσαν πως παραιτούνται στον απόηχο του σκανδάλου για τον διορισμό από τον Βρετανό πρωθυπουργό ενός πολιτικού εναντίον του οποίου είχαν γίνει καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Οι παραιτήσεις στελεχών συνεχίστηκαν και χθες με τους Τόρις να δείχνουν πως δεν επιθυμούν πλέον να υπηρετούν τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό, στον οποίο δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη, καθώς τα ψέματά του διαδέχονται το ένα το άλλο.

Χθες, στην ώρα του πρωθυπουργού, αντιμετώπισε τα πυρά των βουλευτών του κόμματός του και ειδικά των λεγόμενων backbenchers που δεν έχουν σταματήσει να τον αμφισβητούν. Η συζήτηση διεξήχθηκε σε υψηλούς τόνους με τον Βρετανό πρωθυπουργό να επιμένει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Είπε πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν θα συνεχίσει. «Η δουλειά του πρωθυπουργού προϋποθέτει ότι κάποτε εργάζεται κάτω από σκληρές συνθήκες και έχοντας την εντολή του λαού αυτό πρόκειται να κάνω», τόνισε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Μπόρις Τζόνσον γλύτωσε παρά τρίχα από πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί στο κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε να του χαρίζει ασυλία για 12 μήνες από μία άλλη. Ωστόσο κάποιοι βουλευτές του Συντηρητικού του Κόμματος προσπαθούν να αλλάξουν τους κομματικούς κανόνες για να συντομεύσουν αυτήν την περίοδο ασυλίας. Μάλιστα, ορισμένα στελέχη προσπαθούν να αλλάξουν τους κανόνες του κόμματος, ώστε να μπορέσουν να διεξαγάγουν κι άλλη ψηφοφορία επί πρότασης μομφής νωρίτερα από αυτό που επιτρέπεται τώρα. Εκλογές για τα μέλη της λεγόμενης Επιτροπής 1922, η οποία ορίζει τους κανόνες του κόμματος, αναμένεται να διεξαχθούν προσεχώς. 

Επίσης άλλοι βουλευτές απηύθυναν έκκληση στους υπουργούς της κυβέρνησής του να κινηθούν εναντίον του. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες άλλα υψηλόβαθμα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εσωτερικών, Άμυνας και προεδρίας της κυβέρνησης, παραμένουν στη θέση τους και πιστά στον Μπόρις Τζόνσον.