Και με τον Αβέρωφ και με τον Χριστοδουλίδη και με τον Μαυρογιάννη και εσχάτως με τον Αχιλλέα Δημητριάδη. Με όλους άφησε ανοιχτά παράθυρα επικοινωνίας ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος αναζητεί τρόπους να σώσει την παρτίδα για το ιστορικό κόμμα. Συντηρώντας πάντα μια «εποικοδομητική» ασάφεια, που αφήνει διαύλους επικοινωνίας με όλους και όλα.

Πιο ξεκάθαρος και –σαφώς– πιο χρήσιμος για την κοινωνία είναι ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου, ο οποίος προ πολλού ξεκαθάρισε ότι ανάμεσα στους τόσους υποψηφίους, συνδέεται (προσωπικά και ιδεολογικά) με τον ανεξάρτητο Γιώργο Κολοκασίδη, τον οποίο θεωρεί λογική επιλογή για το κόμμα (για την αντιδιζωνική θέση του στο Κυπριακό και άλλα πολλά).

Αλλά σε τούτο το θαμπό πολιτικό σκηνικό, όλοι είναι με όλους, φτάνει να περπατήσουν μαζί προς τον λόφο του Προεδρικού κι αυτό δεν αφορά μόνο την ΕΔΕΚ. Ύστερα, αρχίζουν οι διαφωνίες να προκαλούν προβλήματα στο κράτος, διχογνωμία σε διαπραγματεύσεις, εμφυλιοπολεμικό ψύχος στην κοινωνία. Κι ο καθένας, παίρνει το κόμμα του και φεύγει, σαν να βρισκόμαστε σε ριάλιτι. Αλλά το κοινό, δυστυχώς, δεν ψηφίζει κάθε Κυριακή. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

ΑΛ.ΜΙΧ.