Σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται στη Βουλή και αφορούν την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, πολλοί βουλευτές εκφράζουν επιφυλάξεις για τον τρόπο που θα λειτουργεί το εν λόγω σώμα.

Το τελευταίο, ως γνωστόν, θα εξετάζει υποθέσεις ασυμβίβαστου ή/και πράξεις διαφθοράς στη βάση καταγγελιών. Βουλευτές θεωρούν πως μόνο και μόνο ο έλεγχος ενός αξιωματούχου από την Αρχή, θα αντιστοιχεί με διασυρμό του ελεγχόμενου αξιωματούχου.

Αντιλαμβανόμαστε το πνεύμα των όσων λένε, αλλά από την άλλη η εξέταση μιας καταγγελίας σε βάρος αξιωματούχου δεν ισοδυναμεί με καταδίκη. Ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει προνόμια και αμείβεται με δημόσιο χρήμα υπόκειται πάντα σε έλεγχο. Αυτό είναι καλά εμπεδωμένο διεθνώς.

Προφανώς όχι στην Κύπρο. Όσο για το επιχείρημα ότι πολλοί έχουν διασυρθεί άδικα στο πρόσφατο παρελθόν από τη δημοσιοποίηση λιστών που αφορούσαν σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, πάλι διαφωνούμε. Όσοι εντάχθηκαν σε τέτοιες λίστες και προέβησαν σε τεκμηριωμένες διευκρινίσεις, αποκατέστησαν το όνομά τους και διέλυσαν τις όποιες σκιές.  

 Φ.Μ.