Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, εξέφρασε δυσάρεστη έκπληξη για την πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα να καταθέσει αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για παύση του.

Αμφισβήτησε παράλληλα την αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα για εκκίνηση τέτοιας διαδικασίας, μία αρμοδιότητα, που, όπως είπε, έχει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτηση στο τουίτερ, ο Οδυσσεας Μιχαηλίδης αναφέρει οτι διαβίβασε στην Αρχή κατά της Διαφθοράς έξι υποθέσεις, καθώς έχει την απόψη ότι υπάρχουν θέματα προς διερεύνηση, χωρίς να διατυπωθεί κατηγορία εναντίον οποιουδήποτε προσώπου.

Οι υποθέσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, το μαύρο βαν, θέματα δημοσίων συμβάσεων, την αναστολή ποινικής δίωξης για φορολογικά θέματα και απόσυρση από το δικαστήριο υπόθεσης απάτης κατά του κράτους.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έπρεπε να ενεργήσει ως ταχυδρόμος, ο κ. Μιχαηλίδης διερωτήθηκε κατά πόσον θα έπρεπε να μην ασχοληθεί με τις υποθέσεις αυτές, για να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο για παύση του Γενικού Ελεγκτή αφήνει ο Γενικός Εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για παύση του Γενικού Ελεγκτή, αν η Αρχή Κατά της Διαφθοράς απορρίψει τις κατηγορίες για διαφθορά του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, που έχει διαβιβάσει ο Γενικός Ελεγκτής.

Μιλώντας στην εκπομπή “Προκλήσεις”, ο κ. Σαββίδης κάλεσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να περιοριστεί στις συνταγματικές αρμοδιότητές του.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διερωτήθηκε αν είναι αποστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να κάνει τον «ταχυδρόμο καταγγελιών».

Τόνισε ότι από τη στιγμή όπου κάποιος επιλέγει να στείλει καταγγελίες στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, έχει την ευθύνη των ισχυρισμών, που στηρίζουν την καταγγελία.

ΡΙΚ