Τον ρολό του εισπράκτορα είχαν αναλάβει οι δύο ύποπτοι από τη Βουλγαρία οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας για την υπόθεση απάτης των ψευτογιατρών.

Ο 35χρονος και ο 29χρονος από τη Βουλγαρία έπεσαν στην παγίδα που έστησαν οι ίδιοι και ακολούθως φόρεσαν χειροπέδες. Οι δύο τους παραδέχθηκαν ότι θα εισέπρατταν ως αμοιβή το ποσό των €500, ενώ ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα θα τα παρέδιναν σε γυναίκα από τη Λευκωσία.

Πίσω από τη γνωστή απατή κρύβεται ένα καλοστημένο και οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο εντοπίζει ανυποψίαστα θύματα και λέγοντάς τους ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί, αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Αυτή τη φορά οι δράστες προσέγγισαν ζεύγος στη Λεμεσό και επικαλέστηκαν χειρουργική επέμβαση του γιου τους ζητώντας το ποσό των €35.000. Ωστόσο, η οικογένεια δεν είχε γιο, με αποτέλεσμα να ψυλλιαστούν την απατή και να ενημερώσουν τις Αρχές όπου έστησαν παγίδα στους δύο υπόπτους.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», ανακρινόμενοι οι δύο Βούλγαροι ισχυρίστηκαν ότι είναι συγκάτοικοι και λαμβάνουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από άλλο πρόσωπο οδηγίες για τις διευθύνσεις των θυμάτων. Όπως είπαν, στην περίπτωση της 80χρονης μετέβησαν στη Λάρνακα και παρέδωσαν τα χρυσαφικά σε συγκεκριμένο κατάστημα, λαμβάνοντας το ποσό των €5.000. Στη συνέχεια μετέβησαν στη Λευκωσία και παρέδωσαν τα χρήματα σε γυναίκα και έλαβαν αμοιβή €500, έκαστος. Ανέφεραν ακόμη ότι το ίδιο θα έπρατταν και στην περίπτωση του ζεύγους. Υποστήριξαν ακόμη ότι δεν γνώριζαν για πρόσωπο που παρίστανε τον γιατρό στους παραπονούμενους, αφού πίστευαν ότι έκαναν εξυπηρέτηση από το πρόσωπο που λάμβαναν οδηγίες.

Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμη τρία πρόσωπα με τα οποία φαίνεται ότι οι δύο Βούλγαροι είχαν συναντηθεί και είχαν επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής όπου λάμβαναν οδηγίες για τον τρόπο δράσης αλλά και για τον τρόπο που διευθετούσαν την παράδοση της περιουσίας που αποσπούσαν.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 21.00 το βράδυ της Δευτέρας και αφού η γυναίκα συνομιλούσε με άγνωστο πρόσωπο στο τηλέφωνο από το οποίο λάμβανε οδηγίες για την παράδοση χρημάτων, οι δύο ύποπτοι αφίχθηκαν με ταξί στην περιοχή που διαμένει και ζήτησαν να τους παραδοθούν τα χρήματα σε σακούλι. Η γυναίκα τους παρέδωσε το σακούλι το οποίο περιείχε αποκόμματα εφημερίδων και τότε επενέβησαν τα μέλη της Αστυνομίας τα οποία ανέκοψαν τους υπόπτους.