Ποσό της τάξης των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να καταβάλει η Hermes Airport στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, ως δικαιώματα για την υδροδότηση του αεροδρομίου. Το ιστορικό της υπόθεσης, όπως σημειώνεται στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, όπου προσέφυγε η Hermes, ανάγεται στο έτος 2006, όταν η εταιρεία υπέβαλε αίτηση στο ΣΥΛ, για εγκατάσταση παροχής πόσιμου νερού στον νέο, υπό ανέγερση τότε, αερολιμένα Λάρνακας. Το Συμβούλιο, το 2009, ενέκρινε την αίτηση υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα κατέβαλλε δικαιώματα ύψους 4,7 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αντέδρασε με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο και πέτυχε ακύρωση της απόφασης του ΣΥΛ, αφού κρίθηκε πως ο καθορισμός του ποσού ήταν αποτέλεσμα ελλιπούς έρευνας και ανεπαρκούς αιτιολογίας.
 
Ακολούθησε επανεξέταση και λήψη νέας απόφασης με την οποία τα δικαιώματα καθορίστηκαν σε 6,5 εκατ. ευρώ. Και αυτή η απόφαση αποτέλεσε αντικείμενο εξέτασης από το Δικαστήριο, το οποίο αφού άκουσε τις εκατέρωθεν θέσεις, έκρινε πως σε αυτή την απόφαση δεν υπήρχε περιθώριο παρέμβασης.
 
 
Το ΣΥΛ βασίστηκε στην έκθεση-σημείωμα των Τεχνικών Υπηρεσιών, και επί του προκειμένου, το Δικαστήριο υπέδειξε ότι «το εν λόγω σημείωμα είναι λεπτομερές, κατατοπιστικό και αποκαλύπτεται μέσα από το περιεχόμενό του η διενέργεια της απαιτούμενης εκ μέρους της Διοίκησης έρευνας. Στο υπό αναφορά σημείωμα αναφέρεται με λεπτομέρεια πως υπολογίστηκαν τα δικαιώματα επί της αξιοποιούμενης γης, καθώς και τα δικαιώματα με βάση το εμβαδόν των οικοδομών. Ως προς τον υπολογισμό του συνολικού εμβαδού της αξιοποιούμενης γης, προκύπτει ξεκάθαρα ποιες εκτάσεις λήφθηκαν υπόψη, όπως εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για αεροπλοϊκούς σκοπούς (δίαυλοι, χώροι φόρτωσης και εκφόρτωσης αεροσκαφών), καθώς και βοηθητικές εκτάσεις εντός της ανάπτυξης, χώροι του κτηρίου τερματικού, χώροι στάθμευσης και οδοστρώματα». 
 
Κρίθηκε πως, σε αντίθεση με την προηγηθείσα διαδικασία, τη δεύτερη φορά η απόφαση του ΣΥΛ, σε ό,τι αφορά τον καθορισμό των δικαιωμάτων, ήταν επαρκώς αιτιολογημένη. Υπό αυτά τα δεδομένα, το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Hermes και επικύρωσε την απόφαση του ΣΥΛ. Η ειρωνεία είναι ότι η Hermes καλείται να καταβάλει περίπου 1,8 εκατ. ευρώ επιπλέον, από την αρχική απόφαση την οποία προσέβαλε την πρώτη φορά.