Η εξυπηρέτηση του κοινού από τα καταστήματα συνεχίζεται κανονικά.

Η Gan Direct αποφάσισε, προληπτικά και για λόγους προστασίας και ασφάλειας εργαζομένων και πελατών, να υιοθετήσει τη μέθοδο της εκ περιτροπής εργασίας από το σπίτι, για το προσεχές διάστημα.

Η κίνηση αυτή δεν επηρεάζει την ομαλή λειτουργία της εταιρείας, καθώς η εταιρεία έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό που επιτρέπει να γίνονται όλες οι εργασίες της, ηλεκτρονικά και εξ΄ αποστάσεως

Όπως είναι γνωστό, το σύνολο των υπηρεσιών της Gan Direct παρέχεται και ηλεκτρονικά στο www.gandirect.com. Οι πελάτες της πρώτης direct ασφαλιστικής, πολύ πριν τη συγκυρία της πανδημίας, είχαν τη δυνατότητα να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους εύκολα, γρήγορα με ασφάλεια, από οποιαδήποτε οθόνη, 24 ώρες το 24ωρο,

Ταυτόχρονα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ευκολία να επικοινωνήσουν δωρεάν στο 800 510 15 και να κάνουν κάθε απαραίτητη συναλλαγή. Η Ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών της Gan Direct είναι έτοιμη να βοηθήσει στις διαδικασίες και να ανταποκριθεί σε εξειδικευμένες ανάγκες, 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως τονίζει ο Γιώργος Νικολαϊδης, CEO της Gan Direct: “Είμαστε μια σύγχρονη και ευέλικτη εταιρεία για την οποία πλέον οι περιορισμοί του χώρου δεν έχουν μεγάλη σημασία. Εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με την ίδια ταχύτητα και ανταπόκριση παντού, παρακολουθούμε την πορεία των πραγμάτων σε καθημερινή βάση και είμαστε σε εγρήγορση να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια όλων”.

 Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.gandirect.com και στο τηλεφωνικό μας κέντρο 800 51015.