Αν κάποιος σταματήσει να λαμβάνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και αρχίσει να λαμβάνει την κοινωνική σύνταξη μαζί με το μικρό τσεκούδι και έχει συνολικά 600 – 800 ευρώ το μήνα έσοδα, θα του κόψουν το επίδομα στέγασης, ή απλά θα το μειώσουν και θα τον οδηγήσουν σε συνθήκες φτώχειας;
Σήμερα λαμβάνω €480 τον μήνα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και μου δίνουν επιπλέον €220 επίδομα στέγασης. Εάν σταματήσω να λαμβάνω το ΕΕΕ και αρχίσω να λαμβάνω την πιο χαμηλή κοινωνική σύνταξη, τι θα γίνει;
Σας παρακαλώ προχωρήστε σε σχετική διερεύνηση και ενημερώστε με μέσω της στήλης, διότι όσες φορές προσπάθησα να εξασφαλίσω απαντήσεις ο ίδιος, δεν τα κατάφερα. 
Γιώργος 

Σημαντικά τα όσα αναφέρει ο αναγνώστης μας και σίγουρα ενδιαφέρουν πολλά άτομα που λαμβάνουν ΕΕΕ και βρίσκονται σε πορεία που οδηγεί στη συνταξιοδότηση. 
Αρμόδιος λειτουργός του Υπουργείου Εργασίας στο οποίο υπάγεται η υπηρεσία Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ανέφερε χθες στη στήλη ότι το άτομο που αρχίζει να λαμβάνει μικρή σύνταξη, πρέπει να υποβάλει αίτηση για να αρχίσει να του καταβάλλεται επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου με το έντυπο ΕΕΕ5.
«Εάν η σύνταξή του είναι για παράδειγμα €500 θα λαμβάνει επίδομα ενοικίου €200. Στην περίπτωση που η σύνταξή του είναι €600 θα λαμβάνει €100 επίδομα ενοικίου. Το σχετικό επίδομα ενοικίου, θα του παραχωρείται από την υπηρεσία ΕΕΕ» μας είπε.
Αυτή η ρύθμιση, όπως μας εξήγησε στη συνέχεια ο αρμόδιος λειτουργός θα γίνει χωρίς να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση ο αναγνώστης μας. «Εάν υποβάλει αίτηση ως χαμηλοσυνταξιούχος και η σύνταξή του είναι €600 και λαμβάνει επίδομα ενοικίου €100, ίσως λάβει κάποια χρήματα επιπλέον, που θα πηγαίνουν όλα στο ενοίκιο. «Εάν κάποιος λαμβάνει σύνταξη κάτω από €790 δύναται να είναι δικαιούχος επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου. Προτού όμως δοθεί σε κάποιον επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου, γίνεται έλεγχος στα εισοδήματα που είχε τον προηγούμενο χρόνο και τίποτε άλλο. Δεν γίνεται δηλαδή έλεγχος σε καταθέσεις και ακίνητη περιουσία του. Τα κριτήρια για καταβολή του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου είναι πιο χαλαρά από εκείνα του ΕΕΕ» μας τόνισε.