Σε «Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο – Μουσείο Ιδρύματος Κώστα & Ρίτας Σεβέρη» μετονομάζεται το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) που βρίσκεται στην οδό Ερμού της παλιάς Λευκωσίας. Σε προχθεσινή ανακοίνωση, γνωστοποιείται ότι το κτήριο έχει περιέλθει στην κατοχή του Δήμου Λευκωσίας (με €1,5 εκατ. από κρατικά ταμεία) και το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη υπέγραψε σχετική συμφωνία διαχείρισης του κτηρίου για τα επόμενα 15 χρόνια.

Στην ουσία, το Κέντρο είχε περιέλθει στην κατοχή της Gordian Holdings Limited μετά από οικονομική κακοδιαχείριση και ο δήμος αποφάσισε να το αγοράσει (εν μέσω πανδημίας) με λεφτά από το «Τετραετές Πρόγραμμα Αναζωογόνησης / Αναβίωσης Πράσινης Γραμμής». Αγόρασε το κτήριο, άφησε δε τη συλλογή στην κατοχή του Ιδρύματος Κώστα & Ρίτας Σεβέρη. 

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, διευθύντρια θα ήταν η Ρίτα Σεβέρη, ενώ στελέχη του δήμου θα λάμβαναν μέρος στη διαχείριση. Κατά πώς φαίνεται, όμως, ο Δήμος αγόρασε το κτήριο και το παραχώρησε στο Ίδρυμα, για να συνεχίσει τη συμβολή του στα «πολιτιστικά δρώμενα». Κι όπως πάρει ο καθένας τις εκδηλώσεις ή τις άλλες χορηγίες για το κτίσιμο μιας πλατφόρμας «για την επίλυση των συγκρούσεων». Τελικά, επιδοτείται ο πολιτισμός ή μια πολιτική άποψη;    

ΑΛ.ΜΙΧ.