Έκθεση ζωγραφικής της Πηνελόπης Κωνσταντίνου και της Μαρίας Χαραλαμπίδου φιλοξενεί από την Τετάρτη 17 Απριλίου η Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας.

Η Πηνελόπη Κωνσταντίνου, διεθνώς βραβευμένη ζωγράφος και προσωπογράφος, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας της Ιταλίας. Μετά τις σπουδές της έζησε στην Κύπρο για δύο χρόνια όπου άρχισε να εκθέτει τα έργα της  και δούλεψε σαν βοηθός του σκηνογράφου Άγγελου Αγγελή στο ΘΟΚ και άλλα ιδιωτικά θέατρα. 

Από το 1987-2005 έζησε στις ΗΠΑ. Από το 2005 ζει μόνιμα στην Κύπρο. Ζωγραφίζει και διδάσκει στ  Ατελιέ της «Penelope Art  Gallery» στην Λευκωσία.  Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 36 ατομικές εκθέσεις και 70 ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως στο Λούβρο στο Carrousel du Louvre στο Παρίσι, στην Βενετία, Τορίνο, Ζυρίχη,  Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Αυστρία.  Έχει βραβευτεί διεθνώς με το βραβείο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην Φλωρεντία το 2018 και με το βραβείο του Αντρέα Μαντένια στην Μάντοβα της Ιταλίας 2017.

Με την τέχνη της στοχεύει στο να αλλάζει τον εσωτερικό κόσμο του θεατή και να τον ανεβάζει πνευματικά. Με τη σειρά έργων της «Αναζήτηση Ελευθερίας» εμπνέεται από τη ζωή και την Ψυχική δύναμη του ανθρώπου στο να επιλύει κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ζωή και να ελευθερώνεται από τα εμπόδια της, προς την Ευτυχία του. 

Στη σειρά έργων της με τίτλο «Οι Μούσες δημιουργούν ένα Νέο Λαμπερό Κόσμο» εκφράζει το όραμα της για την δημιουργία ενός Nέου Λαμπερού Κόσμου, ενός Κόσμου που αρμόζει και αξίζει στον καθένα μας να έχει…. Αυτή η σειρά έργων  μεταδίδει στον θεατή την ιδέα ενός Νέου Λαμπερού Κόσμου και γίνεται μια κοινή προσευχή για την πραγματοποίηση του. Σε μια άλλη της σειρά έργων που ονομάζει «Οξυγόνο» εμπνέεται από το Φυσικό σύμπαν, την ομορφιά της Φύσης και την ανάγκη σεβασμού και συμβολής προς την αέναη επιβίωση του σαν το κοινό μας χώρο επιβίωσης και δημιουργίας .

Έργα της βρίσκονται σε πολλά μέρη του κόσμου σε κρατικές συλλογές, σε μουσεία και ατομικές συλλογές όπως της οικογένειας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Jean Michel Jarre, του Υanni,  του Cristiano Ronaldo, και άλλων.

Μαρία Χαραλαμπίδου

Η Μαρία Χαραλαμπίδου είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Αθηνών στο βιομηχανικό σχέδιο όπου και επίσης δίδαξε.

Η Μαρία κατάγεται από την Αλωνα το χωριό του αείμνηστου ζωγράφου Τηλέμαχου Κάνθου τον οποίο συχνά παρακολουθούσε με άλλα παιδιά  να ζωγραφίζει. Ανακάλυψε το ταλέντο της και την αγάπη της για την τέχνη από μικρή ηλικία. Έκανε  για πολλά χρόνια  μαθήματα ζωγραφικής με τον αείμνηστο καταξιωμένο ακουαρελίστα ζωγράφο Κυριάκο Λύρα ο οποίος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα την θεώρησε πλέον έτοιμη και την παρότρυνε να  κάνει την πρώτη της ατομική έκθεση που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.  Μετά το θάνατο του Κυριάκου Λύρα  αποφάσισε να συνεχίσει τα μαθήματα ζωγραφικής με την Πηνελόπη Κωνσταντίνου. Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

  • Λευκωσία, Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσα. Εγκαίνια: Τετάρτη 17 Απριλίου, 7.30μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 20 Απριλίου