Το πολυήμερο φεστιβάλ «Modes of Creation», με κεντρική θεματική τη σύμπραξη τέχνης και τεχνολογίας, φέρνει στην καρδιά της Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS.

Η Λευκωσία υποδέχεται WIP Festival, το μεγαλύτερο Arts & Technology Festival.

Το WIP Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με ένα γεμάτο διαδραστικό πρόγραμμα, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της εντός των τειχών Λευκωσίας, από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου. 

Το κοινό μπορεί να εξερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η Τέχνη και η Τεχνολογία συμπράττουν και αλληλεπιδρούν. 

Το Φεστιβάλ ξεκινά με ένα μεγάλο Opening Party, στις 20 Οκτωβρίου στις 6μ.μ., στην καρδιά της εντός των τειχών Λευκωσία, στην πλατεία Λέλλου Δημητριάδη (Παλαιά Αγορά), με ζωντανή μουσική από τρία συγκροτήματα, back-to-back DJ sets, ζωντανές διαδραστικές προβολές στον εξωτερικό χώρο και περόφρμανς από διεθνείς καλλιτέχνες! Την ίδια ώρα η Έκθεση του Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες της καλώντας το κοινό, να εξερευνήσει την περιοχή της εντός των τειχών πόλης. 

Από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, η πλατεία Λέλλου Δημητριάδη, μπροστά από την Παλαιά Αγορά, θα μετατραπεί σε ένα ζωντανό σημείο συνάντησης, αλληλεπίδρασης, ψυχαγωγίας και εξερεύνησης, καθώς οι επικέπτες μπορούν να επισκεφθούν τους έξι χώρους στους οποίους θα εκτίθενται πάνω από 50 έργα τέχνης που έχουν επιλεχθεί από κάθε γωνιά του πλανήτη και την Κύπρο. Ταυτόχρονα, η περιοχή θα μετατραπεί σε μία ζωντανή γιορτή με μουσική από δύο DJ sets (Alejjos & Plasmatik) και εμφάνιση τριών συγκροτημάτων (Rumba Attack, x.ypno, Mental Soup).

Στοχεύοντας στη μετατροπή της παλιάς πόλης σε ένα ζωντανό σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης, το WIP Festival καλεί και υποστηρίζει τους γείτονες της περιοχής, οι οποίοι θα αναλάβουν να συμπληρώσουν γαστρονομικά το πάρτυ: το καφενείο Πρόζακ έρχεται με τα μοναδικά του κοκτέιλ, το Καφενείο 7 Κλειδιά με μπύρες και κρασί, ενώ το φαγητό αναλαμβάνει το Omni Honest Food και τα γλυκά το Crepaland

Το κέντρο της παλιάς πόλης θα μετατραπεί σε μια γιορτή τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας.

Το διεθνές φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά, από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 50 διακεκριμένους και νέους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, δημιουργούς, ακαδημαϊκούς, μηχανικούς και ερευνητές, από πάνω από 20 χώρες, να παρουσιάσουν έργα στους τομείς της εκτεταμένης, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (ER, AR, VR), εγκαταστάσεις (installations), διαδραστικά παιχνίδια και ομιλίες, και να πραγματοποιήσουν εργαστήρια.

Το φεστιβάλ απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού και της βιομηχανίας, και προσφέρει  πληθώρα εμπειριών που αναδεικνύουν την αξία των διεπιστημονικών συνεργιών και ενθαρρύνουν τον διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου και του εξωτερικού.

Μη χάσετε την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ και τα εγκαίνια της έκθεσης στις 20 Οκτωβρίου, που θα δώσουν εορταστική διάθεση στο κέντρο της πόλης με street party με ζωντανή μουσική, διαδραστικές προβολές, παραστάσεις και παράλληλες δραστηριότητες από επιτυχημένους Κύπριους και φιλοξενούμενους καλλιτέχνες. Στις 21 και 22 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθούν εργαστήρια και ομιλίες, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και 2 Νοεμβρίου. 

Όλες οι δραστηριότητες του φεστιβάλ θα διεξαχθούν στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, στην περιοχή της Πλατείας Δημαρχίας (Παλαιά Δημοτική Αγορά) και γύρω από τις εγκαταστάσεις του CYENS. Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ! 

*Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή στις παράλληλες δραστηριότητες, στα εργαστήρια και στις ομιλίες θα είναι δωρεάν. 

Τηλέφωνο: 22 747575