Την πρώτη στην Κύπρο ατομική έκθεση της Εσθονής εικαστικού Χέλελις Χουίμ με τίτλο «Unfulfilled. Jungle» (Ανεκπλήρωτο. Ζούγκλα) παρουσιάζει από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η The O Gallery, στη Λάρνακα. 

Η Χέλελις Χουίμ έχει λάβει μέρος σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Εσθονία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σεϊχέλες κ.π.ά. Είχε επίσης λάβει μέρος και στη 2η Μπιενάλε Λάρνακας, το 2021. 

  • Λάρνακα, The O Gallery. Εγκαίνια: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 7.30μ.μ. Διάρκεια: Μέχρι 11 Νοεμβρίου (Τετάρτη- Σάββατο 4-7.30μ.μ. Κυριακή 3-7μ.μ.)

Είναι μια έκθεση ζωγραφικής με λάδι που εξερευνά τις βαθιές πολυπλοκότητες τόσο της ζούγκλας όσο και της ανθρώπινης εμπειρίας. Αντλώντας έμπνευση από τον ατελειότητα, αναζητά να αποτυπώσει τη ζωντανή ενέργεια της άγριας φύσης.

Σε έναν κόσμο που συχνά εξιδανικεύει την τελειότητα, αυτή η έκθεση προσφέρει μια συναρπαστική οπτική γωνία. Υπενθυμίζει ότι τα ελαττώματα, τα λάθη και οι προκλήσεις, είτε στην άγρια φύση είτε μέσα μας, είναι ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή συναρπαστική και μοναδική. 

Η έκθεση εξερευνά τα παγκόσμιας ανθρώπινα κίνητρα της ανεξαρτητοποίησης, της ικανότητας και της συνδεσιμότητας. Οι πίνακες είναι αντικατοπτρισμοί αυτών των κινήτρων, αντηχώντας τη συνάφεια και την ασυνάφεια των προσωπικών αξιών και ενδιαφερόντων, τη σημασία των ανθρώπινων δεσμών και την πνευματική ικανοποίηση που προέρχεται από την καταξίωση των βαθύτερων επιθυμιών μας. 

Desires. Within a Predator there is a Prey

Οι αφηρημένες μορφές μέσα στα έργα τέχνης είναι μεταφορές των άγριων πτυχών της ζωής, απεικονίζοντας τον περίπλοκο χορό μεταξύ κυνηγού και θύματος, ζωής και θανάτου και τον ατέλειωτο κύκλο ανανέωσης. Αυτές οι μορφές συγχέουν τη ρευστότητα και την ακανόνιστη τραχύτητα τους, αντανακλώντας τον δυναμικό παλμό των ποικίλων συναισθημάτων της ζωής. 

Η ζούγκλα διαπνέεται από ατέλειωτη έμπνευση, αντλώντας από την πυκνή χλωρίδα, τα δέντρα με τις ισχυρές ρίζες και τις κρυμμένες θαύματα. 

Το «Ανεκπλήρωτο. Ζούγκλα» αποθεώνει την ανεξάντλητη δημιουργικότητα του ανθρώπινου πνεύματος και τις αινιγματικές πτυχές του μικρού που απομένει, ακέραιου φυσικού κόσμου. 

The Metamorphosis of a Thunderous Nature

Η Χέλελις Χουίμ σπούδασε Γραφιστικές Επικοινωνίες στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Βρετανία κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εσθονική Ακαδημίας Τεχνών, στο Ταλίν, την Ακαδημία Τεχνών της Ρίγας στη Λετονία και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπρέρα, στην Ιταλία.