Μια αφηγηματική σύνθεση της εικαστικού Ελίνας Ιωάννου και της συγγραφέως Λουίζας Παπαλοΐζου είναι «ΤΑΝΑΓΛΥΦΑ», που παρουσιάζει το Pylon Art & Culture από τις 26 Απριλίου, σε σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αρετής Λεοπούλου.

Στην έκθεση η Ελίνα Ιωάννου λαξεύει την τεκτονική εξέλιξη ενός τόπου κι ενός πολιτισμού που φέρει μια ιστορία σκληρή και δυσχερή, ωστόσο παραγωγική και δημιουργική, σε πείσμα ενός κλίματος που μοιάζει άγονο. 

Με επιμονή και τρυφερότητα, χτίζει την αρχιτεκτονική της επιβίωσης με γλυπτά που γόνιμα μετατρέπουν την πέτρα, τη φλούδα, το κέλυφος σε ζωή. 

Παράλληλα, οι δύο δημιουργοί, Λουίζα Παπαλοΐζου και Ελίνα Ιωάννου, τέμνοντας εγκάρσια τα εδάφη τους, συγκροτούν μαζί ένα αφήγημα με έμπνευση το μορφολογικό, κλιματικό και ψυχοκοινωνικό παρόν του τόπου τους για να συνθέσουν ένα διττό έργο με πολύπλευρες ερμηνευτικές δυνατότητες: για τις αντιξοότητες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η έμβια ζωή, τη χάραξη του ζωντανού λόγου με αναρίθμητους τρόπους μέσα στον καθημερινό βίο, την κοινωνία που αλλάζει, επανεπινοείται, παλινδρομεί.

  • Λεμεσός, Pylon Art & Culture (95950857). Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Απριλίου, 7μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 22 Ιουνίου (Πέμπτη & Παρασκευή 5-8μ.μ. Σάββατο 11π.μ.- 1μ.μ.)