Σε συνέχεια πρόσφατου άρθρου μου για το ίδιο θέμα  (και εν αναμονή της διευκρίνισης για τα τρία άτομα ανά εργοτάξιο) θα ήθελα να εισηγηθώ μερικά μέτρα  που είναι απαραίτητο να ισχύσουν μόλις δοθεί η σχετική οδηγία για να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια.
 
1) Πρώτο και βασικότερο, πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα ώστε να μπορέσουν οι εμπλεκόμενοι να έχουν ένα πιστοποιητικό μαζί τους ότι έχουν εξετασθεί  και δεν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη και να επιστρέψουν οι οικοδόμοι και οι εξειδικευμένοι υπεργολάβοι και οι προμηθευτές, αλλά και οι επιβλέποντες αρχιτέκτονες, μηχανικοί και μελετητές, οι αντιπρόσωποι του εργοδότη και γενικότερα όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 
2) Πρέπει απαραίτητα να υπάρξουν κριτήρια, όροι και προϋποθέσεις (από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, τα οποία θα αποφασίσουν την επαναλειτουργία)  τα οποία θα πρέπει να ικανοποιηθούν πριν να λειτουργήσει ξανά κάθε συγκεκριμένο εργοτάξιο.
 
Αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει Σχέδιο Ασφαλείας και Υγείας (αποκλειστικά για το θέμα κορωνοϊός) που να ικανοποίει τα κριτήρια που θα δημοσιευθούν και το Σχέδιο να υποβληθεί στους επιβλέποντες και τους συμβούλους του εργοδότη σε θέματα ασφαλείας και υγείας για έγκριση.
 
Ο εργολήπτης θα πρέπει να είναι υπόχρεος να ενημερώσει το προσωπικό του όπως και τους υπεργολάβους για το περιεχόμενο του Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας πριν την είσοδο στο εργοτάξιο.
 
3) Θα πρέπει επίσης να υπάρχει αναλυτικός κατάλογος σε σχέση με το ποιοι εισέρχονται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο (αφού ελεγχθούν με θερμόμετρο) με καταγεγραμμένες διευθύνσεις ούτως ώστε στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα να μπορεί να γίνει εύκολα ιχνηλάτηση.
 
4) Πρέπει να υπάρχουν στο εργοτάξιο Μέσα υγιεινής  και δυνατότητα συχνής καθαρότητας των χεριών όπως επίσης και μάσκες και γάντια όπως και καθαρά αποχωρητήρια.
 
5) Είναι απαραίτητος ο εκ των προτέρων προγραμματισμός για να τηρούνται οι αποστάσεις όπου είναι δυνατόν.
 
6) Τα αλλά μέτρα θα διαφέρουν ανάλογα με τη φύση του έργου. Για παράδειγμα, πιστεύω ότι για έργα δρόμων ή αποχετευτικά ή άλλα έργα πολιτικού μηχανικού δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Όμως σε έργα οικοδομικά ή έργα ανακαίνισης των οποίων πλησιάζει η ολοκλήρωση ή έργα στα οποία έχουν ήδη κλείσει οι χώροι με παράθυρα και θύρες, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή κι αν είναι δυνατόν να υπάρξει ικανοποιητικός εξαερισμός και αποστάσεις.
 
7) Προφανώς ανοίγοντας τα εργοτάξια πρέπει να μπορούν να ανοίξουν και όλα τα καταστήματα και γραφεία, τα οποία προμηθεύουν υλικά και εργαλεία και μηχανήματα οικοδομής. Επίσης, θα πρέπει να λειτουργήσουν εργαστήρια, εργοστάσια παραγωγής υλικών οικοδομής και τούβλων καθώς και προκατασκευασμένων υλικών.

Προφανώς  θα υπάρχουν και άλλες διαφορετικές ή συμπληρωματικές απόψεις ή και ιδέες για αλλά επιπρόσθετα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή επαναλειτουργία των εργοταξίων.
 
Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα τουλάχιστον δείχνουν ότι έχει γίνει, γενικά, πολύ καλή δουλειά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 
Και ο κόσμος υπάκουσε. Δεν πρέπει κατ’ ουδένα λόγο να ρισκάρουμε τώρα και να πάμε πίσω, αντί μπροστά, ούτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο να επιστρέψει ο αόρατος εχθρός.
 
Το ρίσκο επιδείνωσης είναι μεγάλο και τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά. 
 
Διευθύνων Σύμβουλος της General Constructions Company Ltd