To Top
07:02 Κυριακή
29 Μαρτίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Του Ηλία Ψινάκη του μπήκε υπέροχα
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Του Ηλία Ψινάκη του μπήκε υπέροχα
  12 Ιανουαρίου 2020, 10:08 πμ  

Του Ηλία Ψινάκη λοιπόν του μπήκε υπέροχα. Ο νέος χρόνος. Και είχε δίπλα του τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την μία εκ των θυγατέρων (του Προέδρου). Για όλους όσοι τυχόν δεν είδαν την ανάρτηση Ψινάκη ή ξέχασαν το περιεχόμενο της, φρεσκάρουμε την μνήμη καταγράφοντας αυτολεξεί όσα έγραψε: «Happy New Year 2020 σε όλους μας φιλαράκια μου αγαπημένα!!! Εμένα μου μπήκε υπέροχα, με καλούς φίλους που εκτιμώ, σέβομαι και αγαπώ @elsaanastasiades και την Α.Ε Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας κ.κ. Νίκο Αναστασιάδη...!!!». Η αλήθεια είναι πως κι εμείς οι Κύπριοι ιθαγενείς όταν γράφουμε για τον Πρόεδρο μας, στο τέλος βάζουμε τρεις τελείες και τρία θαυμαστικά. Κάποια στιγμή ίσως βάλουμε «τελεία και παύλα».

Πάντως, είναι καλά να διευκρινίζουμε ποιος μπήκε. Ο νέος χρόνος; Κάποιος ληστής; Κάποιος καμικάζι; Μπήκε και θα του βγει μετά από 366 μέρες, καθότι δίσεκτος ο χρόνος, όπως και για όλο τον κόσμο που δεν του μπήκε με τον Πρόεδρο εκ δεξιών. Άλλος από τον Ψινάκη, αντί να έλεγε «μου μπήκε», μπορεί να έλεγε «μου ήρθε ο νέος χρόνος». Μεταξύ μας, έτσι μού ‘ρχεται... Εν πάση περιπτώσει, για πολλούς θεωρείται τυχερός ο κ. Ψινάκης αν ληφθεί υπόψιν η πεποίθηση που επικρατεί, πως ό,τι κάνεις όταν μπαίνει ο νέος χρόνος θα σου συμβαίνει ολόχρονα, που στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται ότι θα σου μπαίνει υπέροχα όλο τον χρόνο. Αλλά για να μην θεωρηθεί πως ήταν κάπως τυχαία η συνάντηση, καταγράφουμε ανάρτηση του κ. Ψινάκη τον περασμένο Οκτώβριο όταν συνάντησε ξανά τον Πρόεδρο στην Κύπρο:

«Κάθε φορά πού συναντιόμαστε είναι για εμένα πηγή έμπνευσης και μάθησης. Είστε πολύ τυχεροί στην Κύπρο που έχετε έναν τόσο χαρισματικό ηγέτη σε τόσο δύσκολους καιρούς». Κύριε Ψινάκη μας, «έπιασες τον λόον που το στόμαν μου!».

Αυτοί είναι οι φίλοι του Προέδρου και δεν θα μπω στον πειρασμό να γράψω «πε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι». Όχι πως έχει οτιδήποτε εις βάρος του ο κ. Ψινάκης. Απλώς (για να μην πάμε πολύ μακριά) κατηγορήθηκε (ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και έκθεση σε κίνδυνο) σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι. Επικρίθηκε, επίσης, για το γεγονός ότι ως δήμαρχος Μαραθώνα ήταν άφαντος στις μεγάλες πυρκαγιές. Μάλιστα, παραδέχτηκε πως διοργάνωνε πάρτι στη Μύκονο για την ονομαστική του εορτή.

Παράλληλα, δικός του αστυνομικός τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική την ώρα που καιγόταν ο κόσμος και επέμενε να σταλεί πυροσβεστικό όχημα να σβήσει τη δήθεν πυρκαγιά στο σπίτι του κ. Ψινάκη. Αργότερα, ο δήμαρχος παραδέχτηκε: «Έκανα ηλιθιότητα που είπα ότι κάηκε το σπίτι μου». Πάντως, ο κ. Ψινάκης δηλώνει, πως «το 2020 τον βρήκε με φίλους που εκτιμά, σέβεται και αγαπά». Μπράβο μας! Να τον καλέσουμε κι εμείς στην Κύπρο και αν δεν του δώσαμε ήδη διαβατήριο, να του δώσουμε ένα κι αυτού, διότι εδώ ισχύει το «αυτός μας έλειπε». Και για να μην αδικούμε τον Πρόεδρο, ο κ. Ψινάκης συνεργάστηκε και με τον δήμαρχο Λευκωσίας (όχι για την Πλατεία Ελευθερίας). Συγκεκριμένα, ο κ. Γιωρκάτζης συνάντησε τον Ψινάκη την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λευκωσίας. Ο κ. Γιωρκάτζης αποδέχτηκε μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα του (τότε) δημάρχου Μαραθώνα. Και μη χειρότερα! ΒΑΣ ΒΑΣ

Αναστασιάδης: Μα…, για τον Ψινάκην έμεινεν να με πελεκάτε; Αφού το είπεν ο άθρωπος ότι είμαι (ήμαρτον Κύριε) η έμπνευση του. Είμαι, είπεν, «πηγή έμπνευσης τζιαι μάθησης». Εν σαν να λαλούμεν είμαι κάτι όπως την κινητήν βιβλιοθήκην. Καλά που εν είπεν ότι είμαι «κινητή κάβα». Εντάξει, είπεν ότι του εμπήκεν καλά το νέος χρόνος. Εμέναν είντα που με θωρείτε;

Ο Θεός να ευλογεί τον πρίγκιπα


Από τον τελευταίο αυτοκράτορα Νίκο Αναστασιάδη, ας περάσουμε στον Δούκα και στη Δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν, όχι για να τους σχολιάσω αφού ποσώς με ενδιαφέρει τι κάνουν, τι καπνό φουμάρουν και πως ζουν, αλλά για να γράψω για όσους τους επικρίνουν για την απόφαση τους να αποσυρθούν, εν μέρει, από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Αν και μεταξύ μας, όπως δεν υπάρχει ολίγον νεκρός και ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει ούτε και ολίγον βασιλιάς ούτε ολίγον βασίλισσα. Εν πάση περιπτώσει, οι άνθρωποι (που λέει ο λόγος) δικαιούνται να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Και αρχικά να μου επιτραπεί να διαφωνήσω με τον ΒΑΣ ΒΑΣ ο οποίος σχολιάζοντας ανάρτηση στο διαδίκτυο ότι «το ζεύγος θα μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε Βρετανία και ΗΠΑ», παρατήρησε πικρόχολα (ως συνήθως) τα εξής: «Πόσο να εκμεταλλευθούν αυτά τα παιδιά; Να γυρνάνε από χώρα σε χώρα (σαν πρόσφυγες που δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα); Τουλάχιστον θα παίρνουν κανένα επίδομα ή θα τα τρώνε όλα οι τριτοκοσμικοί πρόσφυγες; Αν δεν έτρωγα τον 13ο (πριν τον πάρω) θα τους τον έστελνα! Ράγισε η καρδιά μου. Ας έρθει τουλάχιστον το κορίτσι να το φιλοξενήσω. Ξέρει κανείς σε ποιο καταυλισμό μένουν;».

Τούτων λεχθέντων, σας παρακαλώ δώστε προσοχή στο ότι ενώ ο κόσμος καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα (στην Αυστραλία κυριολεκτικά και στην  περιοχή του Κόλπου μεταφορικά) στην Αγγλία ασχολούταν με το πριγκιπικό ζεύγος το οποίο κατηγορούν ότι «θέλει και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο». Μεταξύ μας, η αναφορά σε σκύλο με εμβάλλει σε υποψίες ότι πίσω τους κρύβεται ο πρόεδρος του Κόμματος για τα ζώα και τέως σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη.

Δημοφιλής παρουσιαστής ζήτησε από τη βασίλισσα να αφαιρέσει τον τίτλο του δούκα και της δούκισσας από αυτούς τους «αυτοαπατώμενους γελωτοποιούς». Κατηγορήθηκαν, επίσης, πως θα συνεχίσουν χρησιμοποιούν ως κατοικία το πολυτελές Φρόγκμορ στο βασιλικό κτήμα του Ουίνδσορ, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα στο γούστο τους με κόστος 2,4 εκατ. στερλινών για τους φορολογούμενους, μέσα από την ετήσια επιχορήγηση που αποδίδεται από το κράτος στη βασίλισσα. Καταλάβατε; Επιχορηγούν τη βασίλισσα ωσάν να παίρνει ΕΕΕ.

Όπως πληροφορούμαστε από βρετανικά δημοσιεύματα, η πιο έντονη κριτική, ασκείται για το ότι το ζεύγος δεν είχε ενημερώσει τη βασίλισσα, τον διάδοχο Πρίγκιπα της Ουαλίας και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ για τη δημόσια ανακοίνωσή τους. 
Τόσο εκτός πρωτοκόλλου, τόσο εκτός των θεσμών. Και ύστερα θα απορούμε γιατί δεν θα αντιδράσουν οι Βρετανοί αν αύριο ή μεθαύριο η κυβέρνηση τους επιτεθεί και διαλύσει την Α ή τη Β χώρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι για το τίποτε.

Αυτά αγαπητή αναγνώστρια είναι για να σε πείσω πως δεν είμαστε οι τελευταίοι της οικουμένης και ότι δεν ασχολούμαστε μόνο εμείς με τρίχες. Ξέχασαν εν μία νυκτί τον βιασμό της 19χρονης συμπατριώτισσας τους και επεδόθησαν στο βιασμό της νοημοσύνης μας. Ζουν στον κόσμο τους και ας ζήσουμε κι εμείς στο δικό μας. Ευτυχώς δεν πέσαμε (ακόμη) τόσο χαμηλά.
ΒΑΣ ΒΑΣ
 

Αβέρωφ: Γυρίζω την Κύπρον ούλλην, τα όρη τζιαι τα παραρά, τζιαι ήταν επόμενον να έρτω να δω την υπερχείλισην (έτσι ελαλούσαμεν τζιαι την Αρκάκαν άμαν εξισιειλούσεν η κολύμπα του χωρκού) του φράγματος του Κούρη. Αλλά όπως εσυναχτήκαμεν δαμέ με τούτους ούλλους, μοιάζουμεν πιο πολλά με περιπλανώμενον θίασον για να μεν πω τσίρκον, τζιαι μοιάζω να είμαι ο σαλτιμπάγκος, ο ακροβάτης των ακροβατών τζιαι έτσι έρκεται μου να φκάλω τη χλαίνην τζιαι να παρπατήσω πάνω στα υπερχειλίζοντα νερά, όπως τον Ιησούν Γριστόν. Διότι, μεταξύ μας, εν θαύμαν το ότι κυβερνά ο Νίκος Αναστασιάδης τζιαι εν εβούλιαξεν ακόμα ούλλη η Κύπρος. Τζιαι τούτον γρωστεί το σε μέναν, ασχέτως αν του κακοφαίνεστε κάποτε τζιαι έσιει τζιαι παράπονον.

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...