Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες όταν στον «Φ» βγήκαμε με πρωτοσέλιδο τίτλο για ανάσα ρευστότητας 1,5 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις, και εννοούσαμε προφανώς τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για το σχέδιο παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων.
Έκτοτε παρήλθαν βδομάδες και αντί να έχουμε ακόμα ένα εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων, έχουμε μεγάλες δόσεις τοξικότητας και νεύρα, πολλά νεύρα. Όπως κάτι ζευγάρια που χωρίζουν και αντί να δουν την επόμενη μέρα, επιμένουν να καυγαδίζουν για το ποιος έφτιαξε περισσότερο. Ειδικά η αντιπολίτευση έχει ξεσαλώσει, δεν περνά μέρα που κάποιο από τα κόμματα να μην εκδώσει σχετική ανακοίνωση. 
Στο μεταξύ, πραγματικά η αγορά χρειάζεται φρέσκα κανάλια ρευστότητας και με χαμηλό κόστος. Η επιστροφή στην πραγματικότητα γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και τα έσοδα είναι ιδιαίτερα περιορισμένα. Πολλοί λένε πως οι επιχειρήσεις δεν χρειάζονται νέα δάνεια αλλά απευθείας στήριξη από το κράτος. Θα διαφωνήσουμε με αυτήν την άποψη σας. Αν μία υγιής επιχείρηση αντιμετωπίζει προσωρινό πρόβλημα ρευστότητας επειδή έχουν μειωθεί τα έσοδα της, χρειάζεται προσωρινά δεκανίκια για να αντεπεξέλθει, έστω και δανεικά. Αν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε καν σε νέο προσωρινό δανεισμό, τότε ας κλείσει, σημαίνει πως δεν τη σηκώνει η αγορά και πως απλώς επιβίωνε λόγω του καλού οικονομικού κλίματος των τελευταίων χρόνων. Αν τα νέα μέτρα στήριξης που θα εξαγγείλει σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης περιλαμβάνουν και τη γενναία επιδότηση των επιτοκίων, όπως πληροφορούμαστε, και παράλληλα επανέλθει το σχέδιο απευθείας επιχορήγησης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τότε όντως θα δοθεί μία ανάσα ρευστότητας στην αγορά. 
Το ζήτημα είναι εκτός από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να υπάρξει επιτέλους και μία στάση συναντίληψης  σε πολιτικό επίπεδο, αν μην τι άλλο για να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι αυτή η προσπάθεια για ανάκαμψη είναι κοινή και πως πρώτοι θα έπρεπε να δίδουν το σχετικό μήνυμα οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας και ο περίγυρός τους.