Με μέτρα για οικονομική ελάφρυνση των πελατών της, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού,  (συνταξιούχους, χαμηλόμισθους κ.α) απαντά η Ελληνική Τράπεζα, στις εκκλήσεις του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Αντιλαμβανόμενη την κοινωνική ευθύνη που της αναλογεί, η Ελληνική Τράπεζα αναπροσαρμόζεται με μειώσεις των χρεώσεών της σε διάφορες υπηρεσίες αλλά και νέες διευκολύνσεις με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.

Ας δούμε λοιπόν τις υπηρεσίες που έτυχαν μείωσης χρεώσεων:

Με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τους πελάτες της, η Ελληνική Τράπεζα, επέκτεινε το όριο δωρεάν μεταφοράς εμβασμάτων SEPA, μέσω του Online Banking από τα  €1.000 στις €5.000 από τις 2 Ιανουαρίου 2024. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δωρεάν υπηρεσία ισχύει για τις μεταφορές μέσω των διαδικτυακών καναλιών, σε ευρώ, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κανονική ημερομηνία εκτέλεσης για απεριόριστες φορές.

Σε ότι αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας, με σύνταξη κάτω από τα €800 το μήνα, η οποία κατατίθεται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου από την 1η Οκτωβρίου και για έναν χρόνο επωφελούνται από μηδενικά έξοδα διατήρησης λογαριασμού.

Γνώρισε τους «meeter and greeters»

Συχνά οι ηλικιωμένοι χρειάζονται τραπεζικές υπηρεσίες και συχνά επισκέπτονται τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας. Εκεί λοιπόν θα συναντήσουν τους «meeter and greeters» για να βοηθήσουν στη εξοικείωσή τους με τα δωρεάν ψηφιακά κανάλια της τράπεζας. Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζεται και επεκτείνεται σε όλα τα καταστήματα με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης και της στήριξης όλων των πελατών και ειδικότερα των ηλικιωμένων.

Επιπλέον, η Ελληνική Τράπεζα αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πελατών της, στις ηλικίες άνω των 65 ετών που δυσκολεύονται με τη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης, από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα επωφελούνται από χαμηλότερες χρεώσεις για συναλλαγές στο ταμείο. Με τη νέα χρονιά, εκτός από τις χαμηλότερες χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών στο ταμείο, θα ισχύσουν χαμηλότερες χρεώσεις και για καταθέσεις μετρητών και επιταγών, αλλά και για την εξαργύρωση επιταγών στο ταμείο.

Σε ότι αφορά τα άτομα με αναπηρίες, η Ελληνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν καταθέσεις και αναλήψεις από το ταμείο χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Οι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό Basic χωρίς χρέωση και έξοδα συντήρησης. Παράλληλα, με τη Basic χρεωστική κάρτα, μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές εντελώς δωρεάν.

Καταληκτικά, η Ελληνική Τράπεζα αποτελεί τη μοναδική στην Κύπρο που προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν αναλήψεις μετρητών σε ευρώ από ΑΤΜ σε οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσμο, με τη χρήση χρεωστικής κάρτας συνδεδεμένης με λογαριασμό Ταμιευτηρίου ή Λογαριασμό Basic.