Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι οι πέντε Ισραηλινοί, δύο 20χρονοι και τρεις 19χρονοι, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό 20χρονης τουρίστριας από τη Βρετανία στην Αγία Νάπα.

Η κοπέλα κατήγγειλε πως αριθμός Ισραηλινών την βίασαν χθες το απόγευμα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Μετά την καταγγελία της μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου προχώρησαν στη σύλληψη των 5 Ισραηλινών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομαδικός βιασμός: Απόφαση σταθμός για σύστημα δικαιοσύνης

Εντός της ημέρας τόσο η κοπέλα όσο και οι 5 ύποπτοι θα εξεταστούν από ιατροδικαστή. Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που υπήρξε καταγγελία για ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα ήταν από 19χρονη Βρετανίδα, η οποία το καλοκαίρι του 2019 είχε υποστηρίξει πως έπεσε θύμα βιασμού από 12 Ισραηλινούς.

Η συγκεκριμένη υπόθεση καλύφθηκε εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ, όταν τον Ιανουάριο του 2020 η Βρετανίδα είχε καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή για ψευδή καταγγελία. Έπειτα από έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι της το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε τον Ιανουάριο του 2022 τη νεαρή Βρετανίδα, η οποία είχε υποστηρίξει πως ανακάλεσε την καταγγελία της «κατόπιν πίεσης και υπό τις υποδείξεις της κυπριακής Αστυνομίας».