Τέσσερις νέες βάρκες με συνολικά 194 μετανάστες από τη Συρία έφτασαν τα μεσάνυκτα στη χώρα μας από τον Λίβανο, θέτοντας σε συναγερμό το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Οι βάρκες εντοπίστηκαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Στη μία επέβαιναν 110 άτομα και στις υπόλοιπες τρεις μικρότεροι αριθμοί. Τα δύο σκάφη μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας και τα υπόλοιπα δύο στο λιμάνι Λάρνακας όπου έγινε καταμέτρηση.

 Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά και θα δώσουν καταθέσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι διακινητές. Όπως ανέφερε στο philenews o διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Εσωτερικών, Λοΐζος Χατζηβασιλείου, έχει ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Ναυκράτης και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα για την περίπτωση ακόμη μαζικότερων αφίξεων λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

«Έχει γίνει καταγραφή των διαθέσιμων μέσων της Δημοκρατίας και υπήρξε επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητήθηκε επιπρόσθετος αριθμός σκηνών για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι δυνατότητές μας», ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου.