Η ταραχώδης ζωή του Αλέξη Μαυρομιχάλη είχε αρχίσει τη δεκαετία του 2000, όντας νέος που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του αρκετούς φίλους και γνωστούς.

Το Αλεξούι, όπως ήταν γνωστός ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόταν, ενώ ακόμα και οι αστυνομικοί διώκτες, είχαν μια ιδιόμορφη σχέση μαζί του. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, που στο facebook είχε 6.600 ακόλουθους και πολλές αναρτήσεις του τύγχαναν θετικού σχολιασμού από αυτούς.

Παρόλο που είχε συχνά πυκνά αντιπαραθέσεις με την Αστυνομία και ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, δεν συνελήφθη για κανένα έγκλημα, παρά μόνο για την απόπειρα φόνου κατά του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκα» μαζί με τον Ντίντι Ρούντολφ.

Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του διαπράχθηκε το 2004 όταν αυτός ήταν ακόμη 26 ετών. Εκτελεστές από την Ελλάδα απέτυχαν να τον δολοφονήσουν από πολύ κοντινή απόσταση, ενώ αυτός βρισκόταν έξω από κατάστημα. Μάλιστα, οι δύο εκτελεστές επέστρεψαν την επόμενη μέρα χωρίς και πάλι να τα καταφέρουν. Οι δράστες συνελήφθησαν και στην κατοχή τους εντοπίστηκε η φωτογραφία του Μαυρομιχάλη.

Το 2006 κάτω από περίεργο τρόπο ήρθε στο φως ότι θύμα τροχαίου είχε στα σχέδια του τη δολοφονία του Μαυρομιχάλη.

Το 2008 διαπράχθηκε η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του μετά από μια ταραχώδη περίοδο με φόνους στη Λευκωσία. Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά του Μαυρομιχάλη όταν αυτός εξερχόταν από το σωματείο του Διγενή, το οποίο βρισκόταν στη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση. Το Αλεξούι τραυματίστηκε ωστόσο επέζησε.

Όπως επέζησε και από την πιο τολμηρή δολοφονική απόπειρα εναντίον του το 2015 όταν μαφιόζοι έβαλαν εναντίον του με αντιαρματικό, την ώρα που κατέβηκε από όχημα έξω από την οικία του στον Στρόβολο. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο 27χρονος φρουρός του, ενώ μαζί του ήταν η σύζυγος και ο τρίχρονος τότε γιος του.

Έκτοτε εξυφάνθηκαν άλλα δύο σχέδια δολοφονίας του, το ένα μάλιστα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές. Τον Μάρτιο του 2016 αποκαλύφθηκε μετά από διαρροή μηνυμάτων, ότι έφτασαν στην Κύπρο Σέρβοι εκτελεστές με συμβόλαιο θανάτου για το Αλεξούι.

Στις 31 Μαρτίου 2016, αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν μαζί με δύο φίλους του έξω από καφετέρια της Λευκωσίας. Οι εκτελεστές, σύμφωνα με τα στοιχεία, κυνήγησαν το «Αλεξούι» και ένας εκ των δύο ανέσυρε πυροβόλο όπλο. Οι Σέρβοι εκτελεστές μόλις πληροφορήθηκαν ότι τα σχέδιά τους έγιναν γνωστά έφυγαν άρον άρον αφήνοντας «ανοιχτούς λογαριασμούς» και χωρίς να τον πλήξουν.

Τελευταία απόπειρα ήταν λίγο αργότερα όταν διέρρευσαν σχέδια για εκτέλεση του Μαυρομιχάλη από Αλβανούς εκτελεστές αυτή τη φορά. Έφυγε, όμως, στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να σωθεί.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα τρομακτικό σκηνικό γεμάτο με αίμα, που έδειχνε ότι υπήρχαν ορκισμένοι εχθροί του Μαυρομιχάλη, ο οποίος ήταν συνεχώς υπ’ αριθμόν 1 στόχος των εγκληματιών.