Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκεται η Αστυνομική Δύναμη Κύπρου για διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, ενόψει της προγραμματισμένης εκδήλωσης που διοργανώνει η εβραϊκή κοινότητα την ερχόμενη Κυριακή το μεσημέρι στον Μόλο της Λεμεσού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά της διαρροής δύο λιστών με πιθανούς στόχους ισραηλινών συμφερόντων, όπου αναγράφονται με κάθε λεπτομέρεια πληροφορίες και διευθύνσεις. Η διαρροή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επιχειρηματικούς κύκλους της πόλης, αφού οι δύο λίστες έχουν σταλεί μέσω κινητών τηλεφώνων σε διάφορα πρόσωπα.

Η εβραϊκή κοινότητα της Κύπρου εδώ και λίγες ημέρες απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση – προσευχή. Θα παρευρεθεί ο Αρχιραββίνος, Άριε Ζεέβ Ράσκιν, και σκοπός της είναι να ακουστεί το αίτημα για άμεση και ασφαλή επιστροφή των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς. Η εκδήλωση σύμφωνα και με σχετικές αναρτήσεις, γίνεται με τη συνεργασία των οργανώσεων Stand With Us και Bring Them Back Home NOW.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», οι Αρχές έχουν εκπονήσει επιχειρησιακό πλάνο, λαμβάνοντας δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης σε όλη την περιοχή του παραλιακού μετώπου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εκδήλωση – προσευχή της εβραϊκής κοινότητας θα αστυνομεύεται από δεκάδες μέλη της Δύναμης με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών. Επίσης, η εκδήλωση θα παρακολουθείται και από αέρος με τη χρήση drone.

Λίστες με ισραηλινούς στόχους στα χέρια πολιτών

Την ώρα που Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί διοργανώνουν σε διάφορες επαρχίες της Κύπρου, εκδηλώσεις συμπαράστασης και υποστήριξης, η κάθε κοινότητα για τους δικούς της λόγους, έχουν διαρρεύσει δύο λίστες πιθανών στόχων στη Λεμεσο. Πρόκειται για περίπου 20 στόχους, εταιρείες, επαγγελματικά υποστατικά, ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής ακόμη και σχολεία, με αυξημένη παρουσία ισραηλινών ή που ανήκουν σε ισραηλινά συμφέροντα.

Οι δύο λίστες που καταρτίστηκαν από την Αστυνομία, κυκλοφορούν τις τελευταίες δύο βδομάδες σε προσωπικά μηνύματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έχουν φτάσει ακόμη και στα χέρια απλών πολιτών που διαμένουν στη Λεμεσό. Η διαρροή αφήνει εκτεθειμένη την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου αφού έχει προκαλέσει προβληματισμό και στους επιχειρηματικούς κύκλους της Λεμεσού, με κάποια πρόσωπα να εμφανίζονται δυσαρεστημένα με την ελαφρότητα που επιδεικνύεται σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με θέματα ασφάλειας.

Εσωτερική έρευνα μετά από οδηγίες του Αρχηγού

Το θέμα της διαρροής των λιστών διερευνάται από την περασμένη Τρίτη από τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων μετά από σχετικές οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, για εσωτερική έρευνα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί καταθέσεις από μέλη της Δύναμης με κύριο στόχο να εντοπιστεί πώς έγινε η διαρροή των λιστών και εάν έγινε εσκεμμένα. Οι έρευνες βρίσκονται όπως ανέφερε στο philenews αρμόδιο πρόσωπο, στα πολύ αρχικά στάδια.