Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας κατά την οποία συζητήθηκαν τα έκτακτα μέτρα ασφάλειας στην Κύπρο, λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ.

Στη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό Στέλιο Παπαθεοδώρου, συμμετείχαν η ηγεσία της Δύναμης και όλοι οι Αστυνομικοί Διευθυντές των επαρχιών. Αφού ανασκοπήθηκε η κατάσταση και ενόψει του γεγονότος ότι αναμένεται να εκτραχυνθούν ακόμη περισσότερα τα πράγματα, δόθηκαν σαφείς οδηγίες όπως τα μέτρα επεκταθούν σε όλα τα ισραηλινά συμφέροντα στην Κύπρο.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι εκτός από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, μέτρα λαμβάνονται στις μαρίνες και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα οδοφράγματα, ενώ ενεργοποιήθηκαν και οι οριοφύλακες ώστε να αυξήσουν την επαγρύπνηση τους για τρομοκρατικά θέματα.

Παράλληλα, τα έκτακτα μέτρα ασφάλειας θα καλύψουν πλέον εβραϊκές συναγωγές που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις πόλεις, την οικία του ραβίνου στη Λάρνακα, εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων, όπως και ξενοδοχεία τα οποία είτε ανήκουν σε Ισραηλινούς είτε διαμένουν σ’ αυτά πολίτες του Ισραήλ.

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, αυτή τη στιγμή ζουν μόνιμα στην Κύπρο και δραστηριοποιούνται 12.000 Ισραηλινοί πολίτες στους οποίους η Κυπριακή Αστυνομία θα παρέχει ασφάλεια.

Ως γνωστόν, από το περασμένο Σάββατο λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία, σε άλλους χώρους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, αλλά και σε συμφέροντα άλλων χωρών.

Κατά τη σύσκεψη, δόθηκαν σαφείς οδηγίες για εμπλοκή όλων των διαθέσιμων αστυνομικών, αφού οι Αρχές θέλουν ν’ αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια να μεταφερθεί ο πόλεμος στη χώρα μας.