Χωρίς πολλά στοιχεία στα χέρια των ανακριτών, συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, πριν δυο βδομάδες στο διαμέρισμά του στην Ακρόπολη.

Ούτε οι καταθέσεις που λαμβάνονται, ούτε και οι άλλες εξετάσεις έχουν οδηγήσει τις έρευνες σε κάποια κατεύθυνση, παρόλο που όλα δείχνουν ότι οι ηθικοί αυτουργοί ήθελαν την εξόντωσή του για επικράτησή τους και έλεγχο της νύχτας, παρά για οτιδήποτε άλλο. Το μόνο στοιχείο που έχει έρθει στο φως είναι πως ο εκτελεστής χρησιμοποίησε στρατιωτικού τύπου τυφέκιο με σφαίρα μεγαλύτερου μήκους από τις συνηθισμένες. Κατάφερε με ένα και μοναδικό πυροβολισμό να σκοτώσει το Αλεξούι από απόσταση περί τα 50 μέτρα περίπου.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνούν τη σοβαρή αυτή εγκληματική πράξη, εκτιμούν ότι ο δράστης έριξε μια βολή μόνο είτε γιατί είδε το Αλεξούι να τραυματίζεται και δεν είχε άλλο περιθώριο να ρίξει και δεύτερη, είτε γιατί είχε υποστεί εμπλοκή το όπλο του. Εν πάσει περιπτώσει και σε αντίθεση με τους δράστες που φέρονται να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, ο εκτελεστής του Μαυρομιχάλη, φαίνεται να έδρασε με επαγγελματισμό και αφού εκτέλεσε τον σκοπό του, εξαφάνισε τα ίχνη του.

Παρόλο ότι έχουν περάσει 15 ημέρες από τη δολοφονία, δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής άλλη κίνησή του πριν ή μετά τον φόνο. Είτε ήταν πολύ προσεκτικός και μελετημένος στις κινήσεις του, είτε είχε καθοδήγηση για την πορεία διαφυγής του, αφού μόνο σε μια κάμερα καταγράφεται το φερόμενο όχημα με το οποίο διέφυγε και αυτή ήταν πολύ κακής ποιότητας. Αν θεωρηθεί ότι το όχημα που βρέθηκε λίγα λεπτά μετά το έγκλημα να καίγεται στην έξοδο του Κοτσιάτη ήταν αυτό με το οποίο διέφυγε ο δολοφόνος, τότε δεν φαίνεται σε καμιά κάμερα να κινείται αμέσως μετά το φονικό.

Ελπίδες εναποθέτονται στις επιστημονικές εξετάσεις επί του κάλυκα που βρέθηκε στη σκηνή για να φανεί αν υπάρχει γενετικό υλικό. Επίσης με το άνοιγμα των τραπεζικών δεδομένων του Μαυρομιχάλη αναμένεται να εξεταστούν τα οικονομικά του δεδομένα, ενώ δεν αποκλείεται αν αυτό να απαιτηθεί από μαρτυρίες, να ζητηθούν οικονομικά στοιχεία και από άλλη χώρα. Παράλληλα και ενώ οι έρευνες προχωρούν, ξεκαθαρίζει το σκηνικό με τους δύο φόνους (Καλογερόπουλου και Μαυρομιχάλη) αφού απομακρύνεται το ενδεχόμενο να συνδέονται.

Στο μεταξύ, επιτήδειοι έστησαν ηλεκτρονική απάτη με φόντο τους φόνους Καλογερόπουλου και Μαυρομιχάλη, με στόχο την υποκλοπή στοιχείων από πολίτες.

Σύμφωνα με ανάρτησή του ειδικού σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου Ντίνου Παστού, «κυκλοφορεί ένα επικίνδυνο μήνυμα που στοχεύει Κύπριους και έχει στόχο να υποκλέψει το ιστορικό και τις συνομιλίες τους στο Viber. Το λεκτικό του λέει όλα»: «Γεια σε όλους, έχω πολύ σημαντικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην αυλή μου. Οι κάμερες παρακολούθησης μου, απαθανάτισαν ανθρώπους με μάσκες και πολυβόλα. Αν δεν σας πειράζει, δείτε το άρθρο, ίσως κάποιος αναγνωρίσει κάποιον κοντινό του από αυτούς τους ανθρώπους».

Το θέμα εξετάζεται από το γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος.