Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, που θα συνεδριάσει στις 19 Ιανουαρίου, παραπέμφθηκε ο Αφρικανός αιτητής ασύλου, ο οποίος συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση 80χρονης τουρίστριας στην Αγία Νάπα.

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πως ήταν 17 χρόνων και διέμενε σε δομή ανηλίκων. Οι επιστημονικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, ωστόσο, κατέδειξαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως η ηλικία του κυμαίνεται μεταξύ 21 με 23 χρόνων. Το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι βαρύτατο αφού αντιμετωπίζει αδικήματα για σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας, αρπαγή, απαγωγή και άσεμνη επίθεση. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 14 Δεκεμβρίου έπειτα από την καταγγελία της 80χρονης, που βρισκόταν για διακοπές στην Αγία Νάπα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Αστυνομία γύρω στις 3:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθώς επέστρεφε από τη θάλασσα πεζή αντιλήφθηκε πως την ακολουθούσε ένας άγνωστος της άνδρας. Όπως κατήγγειλε σε κάποια στιγμή, έξω από τον χώρο ξενοδοχείου που είναι κλειστό για τον χειμώνα, ο άνδρας την άρπαξε, την έριξε στο έδαφος, την ακινητοποίησε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Μετά την καταγγελία της γυναίκας μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου άρχισαν να διερευνούν το περιστατικό αναζητώντας μαρτυρίες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. Σ’ ένα από αυτά, εντοπίστηκε ένας άνδρας να ακολουθεί την ηλικιωμένη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια και συνελήφθη ο νεαρός Αφρικανός, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο που ενοικιάζει το κράτος για τους ασυνόδευτους ανήλικους.