Αναβολή πήρε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού για τους τέσσερις κατηγορούμενους της δολοφονίας του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν όπως αναβληθεί η διαδικασία καθώς εκκρεμεί στο Ανώτατο το αίτημα των κατηγορούμενων όπως η ακροαματική διαδικασία διεξαχθεί στο Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας και όχι της Λεμεσού, λόγω της έντασης και των προπηλακισμών που καταγράφονταν κατά τη διαδικασία των προσωποκρατήσεων. Το Δικαστήριο μετά και την εξέλιξη αυτή, όρισε την υπόθεση για απάντηση στο κατηγορητήριο, στις 8 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση με τους δικηγόρους να αναφέρουν ότι επιφυλάσσουν το δικαίωμα τους να φέρουν ένσταση στο αίτημα κράτησης των πελατών τους.Να σημειωθεί πως η διαδικασία διεξήχθη στην παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας ενώ στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου παραβρέθηκαν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του Καλογερόπουλου.

Στο βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή. Οι 12 κατηγορίες αφορούν τους τρεις ενώ η 13η αφορά μόνο τον 22χρονο για το αδικήματα της συνέργειας μετά τη διάπραξη. Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και το αδίκημα του άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.