Τη συνδρομή της ΜΟΚΑΣ ζήτησε η Αστυνομία σε σχέση με την πολύ σοβαρή υπόθεση με την 31χρονη Ουκρανή η οποία ερευνάται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι το ΤΑΕ Αρχηγείου έχει ζητήσει τη βοήθεια της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης, ώστε να γίνει έρευνα για την προέλευση των χρημάτων που μετέφερε η Ουκρανή, πριν αυτά κλαπούν λίγες ώρες μετά την άφιξή της στην Κύπρο.

Η ΜΟΚΑΣ αναμένεται ότι θα ζητήσει τη συνδρομή αρχών άλλων χωρών για να διαπιστωθεί η διαδρομή των χρημάτων πριν φτάσουν στην Κύπρο. Επίσης θα γίνουν επαφές με τις Τελωνειακές Αρχές για να φανεί στο δηλωτικό για την εισαγωγή των χρημάτων και πού θα κατέληγαν, όπως ανέφερε η ίδια. Το εκπληκτικό είναι πως αφήνονταν να εισαχθούν τόσα μεγάλα ποσά χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, ή αν υπήρχαν, κατά πόσον γινόταν ο απαιτούμενος έλεγχος ότι αυτά προέρχονταν από νόμιμες πηγές.

Οι έρευνες δυσκολεύουν γιατί η ύποπτη δεν συνεργάζεται με τις αρχές, κάτι που συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν συνελήφθη άλλος αλλοδαπός πάλι μετά από καταγγελία για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού. Όταν αυτός τέθηκε υπό κράτηση, αρνείτο να συνεργαστεί και να αναφέρει την πηγή προμήθειας των χρημάτων αλλά ούτε και το που θα κατέληγαν.

Την ερχόμενη Πέμπτη λήγει το διάταγμα κράτησης της 31χρονης οπόταν και θα αποφασιστεί κατά πόσον υπάρχει μαρτυρία που να δικαιολογεί την περαιτέρω κράτησή της, ή αν θα αφεθεί ελεύθερη. Σημειώνεται ότι την πτυχή της κλοπής των χρημάτων διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, ενώ αυτήν του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος εξετάζεται από το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας,.

Η 31χρονη είχε κατήγγειλε την περασμένη Παρασκευή στην Αστυνομία ότι ενώ περπατούσε στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού, έχοντας 420.000 ευρώ σε μικρή τσάντα ώμου, έπεσε θύμα κλοπής με τους δράστες να επιβαίνουν σε μεγάλη κυβισμού μοτοσικλέτα. Από έρευνες που διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι η κλοπή καταγράφηκε σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μέσω μαρτυρίας ότι πρόκειται για στημένη ληστεία, η γυναίκα θα επανασυλληφθεί για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, όπως μας αναφέρθηκε από την Αστυνομία.