Δεν παραδέχονται καμία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, 41, 44, 22 και 21 ετών, σε σχέση με τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού απαγγέλθηκαν στους κατηγορούμενους οι σοβαρές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση και κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή.

 Να σημειωθεί ότι οι 12 κατηγορίες αφορούν τους τρεις κατηγορούμενους ενώ η 13η αφορά μόνο τον 22χρονο για το αδικήματα της συνέργειας μετά τη διάπραξη. Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και το αδίκημα του άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.

Ο δικηγόρος του 4ου κατηγορούμενου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι έχουν υποβάλει ένσταση για ακύρωση των διαταγμάτων των τηλεπικοινωνιών δεδομένων των τεσσάρων κατηγορουμένων. Το Δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο στις 11 Ιουνίου 2024 και διέταξε όπως παραμένουν υπό κράτηση.

Για άλλη μια φορά στο δικαστήριο υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους συγγενείς του Θανάση Καλογερόπουλου να υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο πριν την είσοδο τους στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη διαδικασία, ο δικηγόρος του 21χρονου κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα τέσσερα πρόσωπα που ομοίαζαν με τον οδηγό της μοτοσικλέτας, όμως δεν υπάρχει τέτοια μαρτυρία στο υλικό που τους έχει δοθεί.