Ασταμάτητες, παρά τις συνεχείς συλλήψεις και τα ξηλώματα των κυκλωμάτων, είναι οι προσπάθειες κάποιων να ταξιδεύσουν από το αεροδρόμιο Πάφου σε ευρωπαικούς προορισμούς, κυρίως την Γαλλία, χρησιμοποιώντας πλαστά ή κλεμμένα έγγραφα.

Τις τελευταίες μέρες μέλη της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Πάφου, προχώρησαν σε νέες συλλήψεις προσώπων αφρικανικής καταγωγής σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και πλαστοπροσωπίας.

Τα  πρόσωπα αυτά μετέβησαν στο αεροδρόμιο με σκοπό να αναχωρήσουν με πτήσεις για χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Ιταλία ή η Μάλτα, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο ωστόσο διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα τους δεν ήταν έγκυρα.

Στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, δύο άτομα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές παρουσίασαν διαβατήρια ευρωπαικών κρατών που τελικά παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν γνήσια ή ότι ήταν κλοπιμαία.

Οι αρχές εκτιμούν ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών αφετηρία των εν λόγω προσώπων είναι οι κατεχόμενες περιοχές στις οποίες φαίνεται να ανθεί η βιομηχανία της κατασκευής και διακίνησης πλαστών εγγράφων.