Σταθερή παρουσιάζεται η κατάσταση της υγείας του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστού ως «Δημητρούι», ο οποίος δέχθηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς κατά την σε βάρος του απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε την περασμένη Τρίτη στο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης.

Ο 34χρονος, που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, έχει αποσυνδεθεί από το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης.

Για την ώρα, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πότε ή κατά πόσο θα είναι σε θέση να μιλήσει στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας. Όπως γίνεται αντιληπτό, η όποια μαρτυρία του αναμένεται να είναι καθοριστική σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της Αστυνομίας να υποστηρίξει την υπόθεση που κτίζει.

Θυμίζουμε ότι την εκτέλεση του σχεδίου ανέλαβαν δυο πρόσωπα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ. Αφού πρώτα προσέγγισαν τον 34χρονο που κινείτο με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα στο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης, ο συνεπιβάτης του σκούτερ τον πυροβόλησε τρεις φορές. Η μια βολίδα έπληξε το θύμα στον λαιμό και οι άλλες δυο στο σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από την Αστυνομία το περασμένο Σάββατο στο Δικαστήριο, ο παραπονούμενος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τους ιατρούς, ο 34χρονος υπέστη κάκωση διαφράγματος, κάκωση σπλήνας, κάκωση ήπατος και αιμάτωμα. Είχε διασωληνωθεί, υπεβλήθη σε αναπνευστική θωρακοτομή, ταχυστομία, νεφρεκτομή και σπληνεκτομή.

Για την υπόθεση κρατούνται συνολικά επτά άτομα από τα 10 συνολικά που συνελήφθησαν. Τρεις εκ των συλληφθέντων, δυο Ελληνοκύπριοι κι ένα πρόσωπο ρουμανικής καταγωγής, αφέθηκαν ελεύθερα καθώς η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, έκρινε πως τα ευρήματα της Αστυνομίας δεν υποστήριζαν επαρκώς «εύλογη υπόνοια» σε βάρος τους για συμμετοχή σε συνωμοσία για φόνο.

Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον της έδρας από τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που εξετάζει την συγκεκριμένη υπόθεση, το ΤΑΕ Λευκωσίας στη βάση πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, πιστεύει ότι έχει στα χέρια της και τον ηθικό αυτουργό (1ος ύποπτος), αλλά και τα άτομα που ανέλαβαν την εκτέλεση του σχεδίου, δυο πρόσωπα αραβικής καταγωγής που επέβαιναν στο σκούτερ (7ος και 10ος συλληφθέντας). Σύμφωνα πάντα με την πληροφορία των ανακριτών, ο 1ος ύποπτος φέρεται να αντάλλαζε απειλές με το θύμα, με φόντο την αρχηγία φατρίας της Λευκωσίας.

Όπως έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το ΤΑΕ Λευκωσίας επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην εξεύρεση μαρτυρικού υλικού ώστε να στοιχειοθετήσει υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, τέσσερις εκ των επτά υπόπτων που τελούν υπό 8ήμερη κράτηση για την υπόθεση, προσέφυγαν στο Εφετείο για να ανατρέψουν την απόφαση για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής σε βάρος τους. Η έφεσή τους απορρίφθηκε.