Τελεσίγραφο στο υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και τις συντεχνίες των γιατρών του δημοσίου, έδωσε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Υγείας της Βουλής, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος. «Εάν δεν τα βρίσκουν στο δημόσιο για να μετατραπούν τα δημόσια νοσηλευτήρια σε πανεπιστημιακά, τότε θα αναλάβουμε εμείς, να ιδρύσουμε πανεπιστημιακές κλινικές στα νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα», είπε.

Μάλιστα, ο κ. Δίπλαρος επανέλαβε την θέση του αυτή δύο φορές και αφορμή ήταν η απάντηση που έδωσε η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας σε ερώτηση βουλευτή για το που βρίσκεται το νομοσχέδιο για την ίδρυση πανεπιστημιακών νοσοκομείων στην Κύπρο.

«Το νομοσχέδιο αυτό μελετάται», είπε η Χριστίνα Γιαννάκη, με την απάντηση της αυτή να προκαλεί αντιδράσεις αφού ως γνωστό, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πηγαινοέρχεται στη Βουλή εδώ και αρκετά χρόνια εξαιτίας των διαφωνιών που υπάρχουν, κυρίως από πλευράς των συντεχνιών των γιατρών του δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΔΗΚΟ θέλει τους γιατρούς στο δ.σ. του ΟΑΥ

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν οι γιατροί του δημοσίου είχαν προχωρήσει και σε στάσεις εργασίας διαμαρτυρόμενοι για σχετικά ζητήματα ενώ και αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Υγείας βρίσκεται για άλλη μια φορά σε εξέλιξη διάλογος, τόσο με τις συντεχνίες όσο και με την ακαδημαϊκή κοινότητα, χωρίς όμως να υπάρχει κατάληξη, αφού η κάθε πλευρά εμμένει στις δικές της θέσεις.

«Εμείς θα προχωρήσουμε με τα ιδιωτικά, και όποτε τα βρουν στο δημόσιο μπορούμε να τους ακούσουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της επιτροπής, με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Μάριο Καραϊσκάκη, να συμφωνεί με αυτή την προοπτική.

Περισσότερα στον έντυπο Φιλελεύθερο