Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού για τις 6 Απριλίου 2023, παραπέμφθηκε τη Δευτέρα (20/3) ο 60χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικη.

Κατά τη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, το Δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου διατάσσοντάς την κράτηση του 60χρονου κατηγορουμένου ως υποδίκου μέχρι την τέλεση της δίκης. Όπως πληροφορείται ο «Φ», η δικηγόρος του 60χρονου, Άντρη Ιωάννου, επεφύλαξε το δικαίωμα για αγόρευση επί της κράτησης του πελάτη της, ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες που αφορούν αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κάτω των 13 ετών. Όπως είχε γράψει σε προηγούμενο δημοσίευμα ο «Φ», η 16χρονη έσπασε τη σιωπή της και εκμυστηρεύτηκε πριν από περίπου δύο μήνες, σε λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), τα όσα βίωσε σε ηλικία περίπου 11 χρόνων. Μετά από συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους των ΥΚΕ, η 16χρονη έδωσε οπτικογραφημένη κατάθεση, περιγράφοντας διάφορα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με φερόμενο δράστη τον γείτονα της.

Τα όσα κατήγγειλε η 16χρονη διαδραματίστηκαν το 2018 όταν αυτή ήταν στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών και διέμενε μαζί με την οικογένεια της σε κατοικία στη Λεμεσό. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ένα από τα περιστατικά διαδραματίστηκε στην κατοικία του 60χρονου όταν απουσίαζε η οικογένειά του. Η ανήλικη ανέφερε ακόμη πως δεν είχε μιλήσει σε κανέναν, καθώς φοβόταν, ενώ τότε είχε άγνοια για το τι ακριβώς συνέβαινε.