Γραπτή διαμαρτυρία προς την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου ετοιμάζει η ΠΟΕΔ για τα όσα ακούστηκαν, χθες, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με αφορμή το μάθημα της φυσικής αγωγής, την ενδεχόμενη ανεπάρκεια των δασκάλων και τη δασκάλα που φορούσε τακούνια ενώ δίδασκε γυμναστική.

«Θα διαμαρτυρηθούμε και γραπτώς με επιστολή μας στην υπουργό Παιδείας. Είναι πολύ θετικό ότι, ήδη, από χθες το Υπουργείο διαχώρισε τη θέση του», είπε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου και πρόσθεσε: «Υπήρξε διγλωσσία. Ακούστηκαν πολύ άσχημα σχόλια έως και σεξιστικά. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν εκπροσωπείς 7.000 εκπαιδευτικούς περιμένεις από τους υπόλοιπους ομιλητές να δείχνουν σεβασμό και να μην τοποθετούνται με τρόπο απαξιωτικό ή παραπλανώντας ή παραθέτοντας στοιχεία που δεν ευσταθούν. Βεβαίως θα προχωρήσουμε σε γραπτή κατάθεση της διαμαρτυρίας μας, ζητώντας και απαιτώντας να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές από λειτουργούς του υπουργείου Παιδείας».

Επιπλέον, η κα Βασιλείου είπε ότι ο δάσκαλος, ήδη από το πρώτο του πτυχίο, παίρνει εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να διδάξει το μάθημα της φυσικής αγωγής. Μπορεί να λάβει και εξειδίκευση στη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών πάνω σε συγκεκριμένο αντικείμενο. Παράλληλα, είπε, αρκετοί έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

«Στη Βουλή, χθες, ακούσαμε να μηδενίζονται ακόμη και μεταπτυχιακά και διδακτορικά από συγκεκριμένους λειτουργούς του Υπουργείου. Αν είναι δυνατόν!», κατέληξε.