Σε περισσότερες υποτροφίες σπουδών για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά και για την μεσαία τάξη, στοχεύει η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά, μέσω του Ανεξαρτήτου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης. 

Σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογράμμισε ότι πρόθεση πέρα από την αύξηση των υποτροφιών, από τις 450 στις 2.000, είναι και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής της έγκρισης. 

Ανέφερε, μάλιστα, ως χρέος της να υπερδιπλασιάσει τα έσοδα του Φορέα, τον οποίο σημείωσε ότι ίδρυσε μετά την οικονομική κατάρρευση του 2013 η τέως Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, καθώς και να ελαστικοποιήσει τα κριτήρια του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Καρσερά υπογράμμισε την εξασφάλιση ενός εφάπαξ ποσού, το οποίο θα προσφέρεται χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια σε ορφανά παιδιά και από τους δύο γονείς, παιδιά των θυμάτων της έκρηξης του Μαρί και εν ώρα δημοσίου καθήκοντος, παιδιά εγκλωβισμένων, παιδιά που ενηλικιώθηκαν υπό την κηδεμονία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, παιδιά οικογενειών με 5 και άνω εξαρτώμενα τέκνα και μονογονεϊκών οικογενειών με 4 και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

Παρουσιάστηκε, επίσης, η νέα ιστοσελίδα του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Η μόρφωση είναι εθνική επένδυση, ανέφερε η κ. Καρσερά. Σημείωσε, ακόμη ότι ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης από το 2015 έχει στηρίξει πέρα από 3.000 νέους, συγκεντρωνοντας γύρω στα €4 εκατ. 

Η κ. Καρσερά τίμησε με πλακέτα την τέως Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη.