Επίσημα στην Αστυνομία αποτάθηκαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας μετά τα αποτελέσματα του προκαταρκτικού ελέγχου που διενήργησαν και αφορούσαν τη γνησιότητα πτυχίων, τα οποία παρουσίασαν φαρμακοποιοί κατά την εξασφάλιση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες ενημέρωσαν με επιστολή τους τον Αρχηγό Αστυνομίας ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο φαρμακοποιός τον οποίο αφορούσε η αρχική καταγγελία που έφθασε στο υπουργείο Υγείας, έχει ήδη απομακρυνθεί από το φαρμακείο στο οποίο εργαζόταν μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Ο ίδιος, πρέπει να αναφερθεί, υποστηρίζει ότι μπορεί να αποδείξει ότι παρακολούθησε κανονικά τον συγκεκριμένο κύκλο σπουδών στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργείο Υγείας είχε φθάσει καταγγελία που αφορούσε περίπτωση φαρμακοποιού, του oποίου το πτυχίο φαρμακευτικής φέρεται να μην ήταν γνήσιο. Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες επικοινώνησαν με το πανεπιστήμιο, που εδρεύει σε χώρα της Ε.Ε., ζητώντας πληροφορίες. Το πανεπιστήμιο απάντησε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν υπήρξε φοιτητής του και ως εκ τούτου, το υπουργείο Υγείας αποτάθηκε στην Αστυνομία για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, όμως, στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες έφθασαν πληροφορίες και για τα πτυχία άλλων φαρμακοποιών, οι οποίοι επίσης φέρονται να φοίτησαν σε πανεπιστήμια της ίδιας ευρωπαϊκής χώρας και φυσιολογικά η έρευνα επεκτάθηκε. Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται τώρα σε αναμονή για απαντήσεις από τα πανεπιστήμια και για τα υπόλοιπα πτυχία, κάτι το οποίο υπολογίζεται ότι θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Από την ενημέρωση της οποίας θα τύχουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, θα εξαρτηθεί και η συνέχεια στην υπόθεση.