Σε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) προχώρησε ένας εκ των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι απειλήθηκε από τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας, Γιαννάκη Γεωργίου.

Μέσα από μια μονοσέλιδη επιστολή –βρίσκεται στα χέρια του philenews- δια μέσω του δικηγόρου του, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο Βοηθός Αρχηγός τον επισκέφθηκε στα κρατητήρια όπου κρατείτο την περασμένη Τετάρτη και πριν καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου, τον εκβίασε. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, «με απείλησε ότι εάν δεν δώσω κατάθεση στην οποία να αναφέρω συγκεκριμένα πρόσωπα, θα φρόντιζε όχι μόνο να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον μου αλλά και να με βάλει ισόβια φυλακή».

Στην επιστολή γίνεται εκτενής αναφορά ως προς τα γεγονότα τα οποία ισχυρίζεται ότι συνέβησαν ο κατηγορούμενος. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι για τα όσα του είπε ο κ. Γεωργίου, επικοινώνησε την ίδια ώρα με τον δικηγόρο του, αναφέροντάς του το περιστατικό. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ζητά μέσω της γραπτής καταγγελίας του, η ΑΔΙΠΑ να ζητήσει την  ηχογραφημένη κλήση που έκανε προς τον δικηγόρο του, ως απόδειξη των ισχυρισμών του.

Καταληκτικά στην επιστολή του, εκφράζει παράπονο για την όλη αντιμετώπιση της οποίας έτυχε, υποστηρίζοντας ότι «μετά από αυτή την αχαρακτήριστη ενέργεια είμαι σίγουρος ότι ο μόνος λόγος καταχώρησης μου και εμπλοκής μου σε αυτή την υπόθεση είναι καθαρά για εκβιαστικούς λόγους της Αστυνομίας».

Το philenews επικοινώνησε με τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας, Γιαννάκη Γεωργίου, ζητώντας του να τοποθετηθεί ως προς τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς του παραπονούμενου. Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι «η επίσκεψη στον κατηγορούμενο έγινε καθαρά για ανακριτικούς σκοπούς». Πέραν αυτού, επεσήμανε ότι τα όσα ισχυρίζεται και καταγγέλλει το εν λόγω πρόσωπο, περί απειλών και εκβιασμών, δεν ευσταθούν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.