Μεγάλη παγκύπρια πορεία ειρήνης με την συμμετοχή πλήθος κόσμους για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Λήδρας με δρώμενο το οποίο παρουσίαζε την «Ειρήνη« και τη «Δικαιοσύνη» ντυμένες στα λευκά. Στη συνέχεια κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας όπου μαζεύτηκε μεγάλος αριθμός πολιτών και ξεκίνησε η πορεία.

Στα πλαίσια της πορεία, έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ, το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, άνοιξε πανό που γράφει «πόσα ακόμη νεκρά παιδιά;».

Στη συνέχεια πέρασαν με αντίθετη φόρα δρομείς που θα κρατούσαν σημαία με το σήμα της ειρήνης, έξω από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο,

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν «την κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ, τις μαζικές δολοφονίες αμάχων και μικρών παιδιών, τους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων, την εβδομηνταετή κατοχή, τους εποικισμούς το καθεστώς απαρτχάιντ που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός κάτω από την μπότα του στρατού του Ισραήλ, των παρακρατικών συμμοριών, των εποίκων. Palestine will be free!»

Δείτε εικόνες και βίντεο: