Αναχώρησαν μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας για την Αίγυπτο τέσσερα μέλη της Οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος», οι οποίοι θα παραδώσουν ιατρική βοήθεια και θα παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι Δρ. Γιώργος Μακρυγιάννης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, Δρ. Ανδρέας Κάουρος και η διοικητικός Κάτια Χριστοδούλου. 

Η αποστολή θα παραδώσει στην Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο 10 τόνους φαρμακευτικού υλικού δωρεά της φαρμακοβιομηχανίας Medochemie και ακολούθως θα δραστηριοποιηθεί στην περιοχή της Ράφα, με στόχο την παροχή βοήθειας στους αμάχους.

Η δρ Ελένη Θεοχάρους ανέφερε σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο Λάρνακας πως υπάρχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τη Λωρίδα της Γάζας, αφού οι εθελοντές της οργάνωσης πήγαν 45 φορές στην περιοχή. «Αυτή τη φορά είναι η δυσκολότερη αποστολή μας λόγω των συγκρούσεων και της τρομακτικής γραφειοκρατίας που έχουν εφαρμόσει η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Η κατάσταση του Παλαιστινιακού λαού είναι πέραν από τραγική. Εμείς έχουμε εξασφαλίσει 10 τόνους ιατρικής βοήθειας και ευελπιστούμε να παράσχουμε και ανθρωπιστική βοήθεια. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κι ένα ιατρείο στην περιοχή και δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα παραμείνουμε». Σημειώνεται πως η ιατρική  βοήθεια θα μεταφερθεί δια θαλάσσης με πλοίο που αναχωρεί σήμερα από το λιμάνι Λεμεσού.