Για τις εξελίξεις στην Υεμένη αλλά και την κατάσταση στην Γάζα διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βάσεις Ακρωτηρίου την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ. από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

ΗΠΑ και Βρετανία μετέτρεψαν την Κύπρο σε ορμητήριο πολέμου σε βάρος των λαών της περιοχής!

Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο οι ΗΠΑ και Βρετανία μετέτρεψαν την Κύπρο σε ορμητήριο πολέμου σε βάρος των λαών της περιοχής. Οι αμερικανοβρετανικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στην Υεμένη μέσω των στρατιωτικών βάσεων Ακρωτηρίου εκθέτουν την Κύπρο και τη μετατρέπουν ως μέρος του κινδύνου της γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Η Βρετανική κυβέρνηση περιφρονώντας τους κινδύνους για την Κύπρο και τους λαούς της περιοχής έδωσε το πράσινο φως για τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην Υεμένη αφήνοντας μάλιστα να νοηθεί ότι οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν. Με τον πόλεμο στη Γάζα να συνεχίζεται και τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στην περιοχή να κλιμακώνονται ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι πλέον ορατός, με την Κύπρο να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) επαναλαμβάνει τη διαχρονική του θέση για άμεσο τερματισμό της παρουσίας των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο. Οι Βρετανικές Βάσεις αποτελούν κατάλοιπο του αποικιοκρατικού καθεστώτος, ακρωτηριάζουν την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κύπρου και θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τους λαούς της περιοχής, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Επαναλαμβάνουμε την απαίτηση μας προς στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσει επιτέλους εξηγήσεις για τις στρατιωτικές δραστηριότητες των βρετανικών βάσεων και να απαιτήσει τον τερματισμό τους.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους να δώσουν δυναμικά το παρών τους στη διαδήλωση του ΠΣΕ ενάντια στις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι, την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. για να καταδικάσουμε τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγονται από τις Βρετανικές Βάσεις σε βάρος των λαών της περιοχής και να απαιτήσουμε ταυτόχρονα να τερματιστεί η γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.