Σε νέα μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθαν οι δικηγόροι ανά το παγκύπριο, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα τεκταίνονται γυρω από το ψηφιακό σύστημα e-justice.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, κάλεσε τα μέλη του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διάρκειας μίας ώρας από τις 10:30 μέχρι και τις 11:30 έξω από τις κεντρικές εισόδους των Επαρχιακών Δικαστηρίων.

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος των δικηγόρων,  ανέφερε μεταξύ άλλων, «εκφράζουμε την αγανάκτησή μας την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια μας για το κατάντημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και δύο εβδομάδες έχουν παραλύσει οι εργασίες μας έχει παραλύσει το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης αλλά και τα δικηγορικά γραφεία. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι πρέπει να επενδύσει στη δικαιοσύνη, να αποδώσει τη σημασία που έχει η δικαιοσύνη και αυτές οι πρακτικές και οι επιπόλαιες κινήσεις, μας έφεραν σήμερα να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε, πρέπει να σταματήσουν».

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας, αποτελεί συνέχεια της προχθεσινής συγκέντρωσης των δικηγόρων έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η «κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και μία βδομάδα, με την εφαρμογή ενός συστήματος με επισφαλείς διαδικασίες, οι οποίες τείνουν να δημιουργούν απρόβλεπτους κινδύνους, κλονίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη στον θεσμό της δικαιοσύνης και πλήττεται εν τέλει η λειτουργία του κράτους δικαίου».

Στη Λεμεσό

Δείτε εδώ όσα έγιναν στην διαμαρτυρία των Δικηγόρων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου