Πέραν των τεσσάρων χιλιάδων δικηγόρων παγκυπρίως, κατήλθαν σήμερα σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους δικαστικά μέγαρα, καταγγέλλοντας παρακώλυση της δικαιοσύνης με αφορμή την δυσλειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-justice.

Μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου, Ιάσωνας Τηλεμάχου, τόνισε ότι η κατάσταση αυτή συνιστά πλήγμα κατά της δικαιοσύνης και επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τους λειτουργούς της, αλλά και τους πολίτες.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, τόνισε. Οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και οι δικηγόροι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν λάθη και παραλείψεις άλλων. Ο κ. Τηλεμάχου ανέφερε επίσης ότι εξαιτίας της πλατφόρμας, που δεν είναι απλώς δυσλειτουργική, αλλά καθόλου λειτουργική κατά την έκφραση του, οι δικηγόροι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα και το λειτούργημα τους.

Παρεμποδιζόμαστε αυτή την στιγμή να δουλέψουμε και ο πολίτης δεν έχει πρόσβαση στη δικαιοσύνη, ανέφερε. Και δυστυχώς, κατέληξε, μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα λύση.