Νέα δεδομένα δημιουργούνται στη δίκη για τον ομαδικό βιασμό 20χρονης από τη Βρετανία στην Αγία Νάπα, για τον οποίο κατηγορούνται πέντε νεαροί από το Ισραήλ.

To Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου με ενδιάμεση απόφαση του τη Δευτέρα, στα πλαίσια δίκης εντός δίκης, απέρριψε την κατάθεση του DNA που λήφθηκε από δύο από τους πέντε κατηγορούμενους, που φέρονται να ήταν παρόντες στο δωμάτιο την ώρα του επίδικου περιστατικού.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα του συνηγόρου τους, Πάρη Λοΐζου, ο οποίος ήγειρε ένσταση κατά την κυρίως εξέταση, όταν λοχίας της Αστυνομίας επιχείρησε να καταθέσει τα παρειακά επιχρίσματα (σ.σ δείγμα DNA) που λήφθηκαν από τους Κατηγορούμενους 4 και 5.

Η ένσταση συνίστατο στο ότι τα συγκεκριμένα παρειακά επιχρίσματα λήφθηκαν χωρίς να προηγηθεί η λήψη συγκατάθεσης από τους Κατηγορούμενους και ως εκ τούτου υπήρξε παραβίαση των προνοιών της νομοθεσίας.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως η Κατηγορούσα Αρχή έχει αποτύχει ν’ αποδείξει ότι η λήψη των παρειακών επιχρισμάτων των Κατηγορούμενων 4 και 5 ήταν σύννομη και απέρριψε την κατάθεση των επίμαχων τεκμηρίων.