Στην Ολομέλεια της Βουλής θα κατατεθεί προσεχώς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Μετά από εξέταση του ζητήματος στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, τις διαμαρτυρίες και την απεργία των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, τις διαβουλεύσεις μεταξύ αρμόδιων φορέων, αποφασίστηκε όπως η επιδότηση αρχίσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή, ένα έτος νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Επιπλέον, εκφράστηκε η πρόθεση όπως διευθετηθούν προβλήματα με τις πολεοδομικές άδειες υφιστάμενων νηπιαγωγείων.

Με σχετικό σημείωμα, η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ενημέρωσε τη Βουλή ότι μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία/ Υφυπουργεία, αποφασίστηκε όπως το πρόγραμμα επιδότησης διδάκτρων αρχίσει από τη σχολική χρονιά 2024-2025, αντί από τη σχολική χρονιά 2025-2026, για παιδιά ηλικίας μικρότερης των 4 ετών και 6 μηνών.

Επιπρόσθετα, τα αρμόδια Υπουργεία/ Υφυπουργεία θα συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά χρόνια ζητήματα που θέτει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου (θέματα που αφορούν την Πολεοδομική Αρχή, κριτήρια επιθεώρησης κ.ά.).