Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του λεμεσιανού καρναβαλιού με τις προετοιμασίες για τη μεγάλη τη φαντασμαγορική παρέλαση της Κυριακής (17/03), να είναι πυρετώδεις και με τους συμμετέχοντες να προβαίνουν στις τελευταίες αγορές.

Η Λεμεσός είναι έτοιμη να υποδεχθεί για άλλη μια χρονιά, χιλιάδες καρναβαλιστές, την ώρα που τα κέντρα αναψυχής, εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία προβαίνουν στις απαραίτητες ετοιμασίες, ούτως ώστε να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν, ξένους και ντόπιους επισκέπτες.

Η φετινή διοργάνωση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού πέραν των 120 ομάδων έχουν δηλώσει συμμετοχή. Φέτος καταγράφεται και αύξηση των συμμετοχών μικρών πεζοπόρων ομάδων, σε μια ξέφρενη παρέλαση επί της Λεωφόρου Μακαρίου.

Η ανώτερη λειτουργός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, Σκεύη Αντωνιάδου, δηλώνει στον «Φ» ότι από πλευράς του Δήμου Λεμεσού, είναι όλα έτοιμα για το μεγάλο ξεφάντωμα, υποσχόμενη ότι το φετινό καρναβάλι θα ξεχωρίσει. Φέτος θα παρελάσουν περισσότερες από 120 ομάδες μαζί με άρματα του Δήμου και πέραν των 30.000 καρναβαλιστών.

«Είναι η μεγαλύτερη καρναβαλίστικη παρέλαση που θα γίνει ποτέ» είπε η κ. Αντωνιάδου, σημειώνοντας ότι αναπόσπαστο κομμάτι του καρναβαλιού αποτελούν οι ομάδες κανταδόρων που θα ανοίξουν την καρναβαλίστικη παρέλαση, η βασίλισσα του Καρναβαλιού το «Κόσμημα της Μεσογείου με το επιβλητικό της άρμα και τη συνοδεία της, η φιλαρμονική του δήμου και οι μαζορέτες».

Φέτος, σύμφωνα με την κ. Αντωνιάδου, αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο με τους καρναβαλιστές να ξεπερνούν τις 30.000. Επεσήμανε ότι το καρναβάλι είναι μια πολύ σημαντική πτυχή και οικονομική ένεση για την πόλη, αφού δίνει μια τεράστια οικονομική ανάσα σε δεκάδες επιχειρήσεις. «Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε με επιτυχία και ασφάλεια το λεμεσιανό καρναβάλι 2024», σημείωσε.

Κρατήσεις και χαμογέλα

Με τις τελευταίες ετοιμάσεις ασχολούνται αυτές τις μέρες και οι μαγαζάτορες στη Λεμεσό, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι να εξυπηρετήσουν μαζικά δεκάδες επισκέπτες και λάτρεις του καρναβαλιού.

Μιλώντας στον «Φ», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Εστίασης, Ψυχαγωγίας, Αναψυχής της Επαρχίας Λεμεσού, «ΑΣΠΙΔΑ», Κλεάνθης Κοιλανιώτης, ανέφερε ότι το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δημιουργεί προσδοκίες, με τους μαγαζάτορες να βλέπουν άνοδο του τζίρου τους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Υποστήριξε ακόμη ότι αρκετοί είναι αυτοί που έχουν κάνει κρατήσεις εδώ και μέρες για να ξεφαντώσουν το διήμερο του καρναβαλιού, ενώ υπάρχουν για την ώρα και διαθέσιμα τραπέζια για όσους είναι της τελευταίας στιγμής.

Σε σχέση με την κατανάλωση και τις αυξήσεις που καταγράφονται, ο κ. Κοιλανιώτης εξήγησε ότι πλέον ο κόσμος επιλεγεί οικονομικές λύσεις και αναζητεί προσφορές που παρέρχονται από μαγαζιά διασκέδασης: «Υπάρχει αισιοδοξία ιδιαίτερα από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης και αυτό μας χαροποιεί».

Το ίδιο σκηνικό καταγράφεται και στο τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, Χρίστο Τσάνο, να υποστηρίζει ότι αυτή την περίοδο η Λεμεσός καταγράφει την η ίδια ζήτηση που είχε και πέρσι, τόσο από τον εγχώριο τουρισμό αλλά και από ξένους.

Υποστήριξε ότι οι τιμές που προσφέρονται είναι για όλα τα βαλάντια, ενώ καταγράφεται αύξηση και στις κρατήσεις των ορεινών θερέτρων. Επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες κλίνες, ωστόσο αναμένεται μέχρι την Παρασκευή η ζήτηση να κορυφωθεί.