Να σταματήσουν οι διαρροές σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, σε νέες δηλώσεις του που έγιναν σήμερα το πρωί μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά.

Επειδή αυτές τις μέρες, τόνισε, υπάρχει μια αναταραχή ανάμεσα στους πιστούς, θα ήθελα να κάνω έκκλησή σε όλους, σε όλα α μέρη, γιατί υπάρχουν διαρροές, όχι μόνο από τους μοναχούς, αλλά και από άλλα μέρη, γιατί καταλαβαίνουμε το περιεχόμενο αυτών των διαρροών, να μην προτρέχουν να προκαταλάβουν τον κόσμο.

Η θέληση και η δική μου και της Ιεράς Συνόδου, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, είναι να διερευνηθούν πλήρως όλα όσα έχουν σχέση και με τη Μονή Αββακούμ και με άλλα ίσως μοναστήρια και με άλλες μητροπόλεις και με όλη την Κύπρο και με την Εκκλησία της Κύπρου. Αυτά τα φαινόμενα δεν περιποιούν τιμή για κανένα Ορθόδοξο Χριστιανό.

Να διαλευκανθούν πλήρως όλα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, για να μπορέσει η Εκκλησία απερίσπαστη να προχωρήσει στο πνευματικό της έργο. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη, και την εκκλησιαστική και της πολιτείας, να κάνει το έργο της.

Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Δείτε εδώ την προηγούμενη δήλωση του Αρχιεπισκόπου