Λίγη ώρα κακοκαιρίας ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω στην πρωτεύουσα, αφού απο την έντονη βροχόπτωση και τη σφοδρή χαλαζόπτωση προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, αφού πλημμύρισαν υπόγεια ενώ αρκετοί δρόμοι κατέστησαν απροσπέλαστοι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα περισσότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στους Δήμους Λατσιών, Στροβόλου και Τσερίου, με τις κλήσεις για βοήθεια να φτάνουν τις 72. Για να ανταποκριθούν εργάζονται συνολικά είκοσι συνεργεία, εκ των οποίων τα δεκατρία είναι της Πυροσβεστικής, τα δύο του εθελοντικού οργανισμού Support Cy, τα δύο της Πολιτικής Άμυνας, τα δύο της ΕΤΕΑ και ένα της εθελοντικής ομάδας Παύλος. Σημειώνεται πως στις προσπάθειες συμβάλλουν και συνεργεία από τους Δήμους Λατσιών, Τσερίου, Στροβόλου και Αγλαντζιάς.

Όπως αναφέρει, οι κλήσεις αφορούν αρκέτες περιπτώσεις πλημμυρισμένων υπογείων, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων και μικρό αριθμό ρυμουλκύσεων οχημάτων με επιβαίνοντες, χωρίς να υπάρξει περιστατικό που να τέθηκε σε ουσιαστικό κίνδυνο κάποιο πρόσωπο.

Ανέφερε επίσης πως έχουν αποπερατωθεί σχεδόν τα μισά περιστατικά, αλλά παραμένουν πλημμυρισμένα μέγαλα σε όγκο υπόγεια, που θα πάρει ώρες η άντληση τους . Έχουν κληθεί και εθελοντές Πυροσβέστες και έγινε επίσης ανάκληση προσωπικού.