Προβλήματα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που σημειώθηκε το απόγευμα της κακοκαιρίας, προέκυψαν τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε υποστατικά, με την πυροσβεστική υπηρεσία να ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής σε 60 κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, οι περισσότερες κλήσεις που λήφθηκαν αφορούσαν σε τρεις δήμους στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Δήμο Λατσιών, στο Δήμο Γερίου και στο Δήμο Στροβόλου, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και στη λεωφόρο Λεμεσού.

Επίσης εργάζονται συνεργεία από Δήμους Λατσιών, Τσερίου, Στροβόλου και Αγλαντζιάς). Τα περιστατικά αφορούν αρκέτες περιπτώσεις πλημμυρισμένων υπογείων, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων και μικρό αριθμό ρυμουλκύσεων οχημάτων με επιβαίνοντες χωρίς ουσιαστικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν αποπερατωθεί σχεδόν τα μισά περιστατικά αλλά παραμένουν πλημμυρισμένα μέγαλα σε όγκο υπόγεια που θα πάρει ώρες η άντληση τους . Έχουν κληθεί και εθελοντές Πυροσβέστες και έγινε επίσης ανάκληση προσωπικού.

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο δρόμο 15 συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις κλήσεις για βοήθεια, ενώ στις προσπάθειες συνέβαλε και η Πολιτική Άμυνα, καθώς και το εθελοντικό σώμα Support Cy. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν σε άντληση ομβρίων υδάτων από υποστατικά, καθώς και από φρεάτια. Ο αριθμός των κλήσεων έφτασε τις 60. Περαιτέρω, η Αστυνομία έσπευσε στις περιοχές που επηρεάστηκαν, όπου αποφάσισε να κλείσει διάφορους δρόμους, ώστε να είναι πιο ασφαλή για τους οδηγούς.