Eκτεταμένα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν χθες βράδυ στην Πάφο, προκαλώντας την έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας για πρόληψη των χειρότερων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν για άγνωστους ακόμη λόγους στην κεντρική πλατεία Κέννεντυ, ενώ ακολούθως επεκτάθηκαν και στην περιοχή όπου βρίσκεται η δομή ανηλίκων μεταναστών στην Κάτω Πάφο.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από θαμώνες των κέντρων αναψυχής της κεντρικής πλατείας της πόλης για την έκρυθμη κατάσταση που άρχισε να δημιουργείται και ισχυρή δύναμη από την Διεύθυνση Πάφου μετέβη άμεσα στην περιοχή. Στη θέα των αστυνομικών οι ενεχόμενοι στα επεισόδια διαλύθηκαν και τράπηκαν σε φυγή προς την Κάτω Πάφο, όπου λίγο αργότερα επανήρχισαν επεισόδια.

Αυτή τη φορά τα επεισόδια έλαβαν χώρα πέριξ του χώρου φιλοξενίας των ανήλικών μεταναστών που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Τάφοι των Βασιλέων. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν και εκεί, με αποτέλεσμα την εκτόνωση της κατάστασης. Η αστυνομική παρουσία συνεχίστηκε στην περιοχή όλο το βράδυ, μετά και τις έντονες παραστάσεις περιοίκων και επιχειρηματιών για τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και ευταξίας που δημιουργεί σε συχνή βάση η συμπεριφορά μεγάλης μερίδας των ενοίκων της δομής.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και εξετάσεις για τους λόγους που προκάλεσαν τα επεισόδια σε πλατεία Κέννεντυ και δομή ανηλίκων, καθώς και για την ταυτοποίηση μετέχοντων σε αυτά.